Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

101 Soruda Organik Ürün Rehberi

Buğday Derneği ve NG Türkiye işbirliğiyle yayımlanan kitapçık “organik” hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.

Buğday Derneği ve NG Türkiye işbirliğiyle yayımlanan kitapçık “organik” hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor.

Türkiye’de kavram kargaşası yaşanan, tüketicinin aklında çokça soru olduğu alanlardan biri “organik”. Her geçen gün daha da çok kullanılan bu sözcüğün etki alanı yaygınlaştıkça sorular da artıyor ama sağlıklı ürüne/gıdaya ulaşmak isteyen tüketici çoğu zaman sorularına doyurucu yanıtlar bulamıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve National Geographic Türkiye dergisi işbirliği ile derginin Mart sayısında tüketicinin sorularına yanıt veren ve böylece önemli bir boşluğu dolduran bir rehber yayımlandı: 101 Soruda Organik Ürün Rehberi.

İçeriğini Buğday Derneği adına Batur Şehirlioğlu ve Neslihan Şimşek’in hazıladığı 64 sayfalık rehber, hem “organik” sözcüğüyle ilgili kavram karmaşasını düzeltme şansı veriyor, hem de tüketicinin merak ettiği “Organik gıdalar nasıl denetleniyor”, “Etiketinde organik yazan her gıda gerçekten organik mi”, “Organik ürünler neden pahalı” gibi soruları yanıtlıyor.

Organik Ürün Rehberi’ndeki konu başlıkları şöyle: “Ne Organik, Neden Organik?”, “Nasıl denetleniyor, nasıl sertifikalandırılıyor?, “Dünyada ve Türkiye’de durum ne?”, “Organik, Doğal, İyi, Topraksız ve Toplum Destekli Tarım”, “Nasıl analiz ediliyor?”, “Her şey tohumla başlar”, “Bitkisel üretim”, “Hayvansal üretim”, “İşleme ve katkı maddeleri”, “Etiketleme, Paketleme, Pazarlama”, “Tekstil, Kozmetik, Temizlik”, “Alışveriş” ve “Tanımlar ve Logolar”.

Rehbere katkıda bulunan isimler arasında Özlem Bağıran, Tarık Bakmaz, Prof.Dr. Hulusi Barlas, Nurhayat Bayturan, Dr. Gülay Beşirli, Doç.Dr. Cem Özkan, Prof.Dr. Tayfun Özkaya ve Bahadır Ünsal da var.
Organik tarımla ilgili projeleri ve kurduğu modellerle, bir yandan organik ürünlerin ulaşılabilir olmasına katkıda bulunurken, diğer yandan da tüketicilerin bilgilendirilmesine önem veren Buğday Derneği, 101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni yayımlayarak tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıda hakkında bilgilenmesini sağlayan NG Türkiye’ye ve rehbere katkıda bulunan tüm üretici, ziraat mühendisi ve akademisyen dostlara teşekkür ediyor.

101 Soruda Organik Ürünler Rehberi’ni, NG Türkiye’nin Mart sayısıyla birlikte bayilerden edinebilirsiniz.

İletişim İçin: Mine Eroğlu, 0212.252 52 55 /18  0535.833 71 87
[email protected], http://www.bugday.org/

 

Share
İlgili Eğitim