Ana içeriğe atla

2012 Yılı Kamu Harcamaları İzleme Raporu

Kamu Harcamalarını İzleme Platformu (KAHİP) 2012 Yılı Kamu Harcamaları İzleme Raporu’nu yayınladı. Raporda, kamu kaynaklarından sosyal korumaya, çocuğa, gençliğe, eğitime, engellilere, adalete, askeri ve iç güvenlik harcamalarına ne kadar pay ayrıldığına yönelik incelemeler yapılıyor.
Yayın Yılı:
2013
Konu:
Ekonomik
Yayım Dili:
Türkçe
Yayınlayan:
Kamu Harcamalarını İzleme Platformu (KAHİP)
Share

Kamu Harcamalarını İzleme Platformu (KAHİP) 2012 Yılı Kamu Harcamaları İzleme Raporu’nu yayınladı. Raporda, kamu kaynaklarından sosyal korumaya, çocuğa, gençliğe, eğitime, engellilere, adalete, askeri ve iç güvenlik harcamalarına ne kadar pay ayrıldığına yönelik incelemeler yapılıyor. Rapor, Milletvekillerine hitaben yazılan bir mektup niteliği de taşıyor.

Eurostat verilerine göre AB(27) ülkelerinin sosyal koruma harcamalarının 2009 yılında GSYH’ya oranı % 29,5’tir (mahalli idareler dahil). 2009 yılında Türkiye’nin sosyal koruma harcamasının GSYH’ya oranı ise % 13,5 ile kısıtlı olduğu belirtilen raporda, Türkiye’nin en azından satın alma gücü paritesine göre kişi başına milli gelirinin daha yüksek olduğu Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerin sosyal koruma harcamalarının GSYH’ya oranına çıkabilmesi için sosyal koruma harcamalarının GSYH’ya oranını % 17’ye çıkarılması gerektiği öneriler arasında yer alıyor.

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Nisan 2024