Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

"2014 Avrupa Vicdani Ret Raporu" Basın Toplantısı

Vicdani Ret Derneği'nin üyesi olduğu Avrupa Vicdani Ret Bürosu(EBCO)’nun 2014 yılı 2. Konsey Toplantısı 9-11 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek.

Vicdani Ret Derneği'nin üyesi olduğu Avrupa Vicdani Ret Bürosu(EBCO)’nun 2014 yılı 2. Konsey Toplantısı 9-11 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek.

Vicdani Ret Derneği'nden gelen duyuru şöyle:

vicdani ret

Merhaba,

Vicdani Ret Derneği olarak üyesi olduğumuz Avrupa Vicdani Ret Bürosu(EBCO)''nun yıllık raporunun yayınlanacağı toplantı, önümüzdeki Ekim ayında İstanbul'da gerçekleşecek.

Dernek olarak ev sahipliği yapacağımız bu uluslararası toplantıda birçok farklı ülkede vicdani reddin bugünkü durumuna değinilirken, özellikle askerliğin halen zorunlu bir hizmet olarak dayatıldığı Türkiye'ye ilişkin güncel değerlendirmeler yapılacak ve birçok vicdani retçinin bu durumdan kaynaklı olarak maruz kaldığı hak ihlallerine dair bir bilgilendirme gerçekleştirilecek.

10 Ekim Cuma günü, saat 11:00'de Cezayir Toplantı Salonu'nda Avrupa'dan aktivistlerin, Türkiye'den vicdani retçilerin, akademisyenlerin ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşecek bu toplantıya, Avrupa'da ve Türkiye'de vicdani reddin son durumuna dair güncel bilgilendirmeleri almak, alanda çalışan akademisyenlerden ve milletvekillerinden konuya dair değerlendirmeleri edinmek üzere sizleri de bekleriz.


Vicdani Ret Derneği Eşbaşkanları: 

Merve Arkun / Oğuz Sönmez

Duyuru için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Dosyalar:

  1. vicdani ret [JPG] [106.49K]
Share
İlgili Eğitim