Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

“Gökkuşağının Şarkısı” bu akşam Ankara’da

“Gökkuşağının Şarkısı” filmi bu akşam Pembe Hayat’ın organizasyonuyla Ankara’da seyirciyle buluşacak. Gösterimin ardından “Feminist Bir Okul Deneyimi” söyleşisi yapılacak.

“Gökkuşağının Şarkısı” filmi bu akşam Pembe Hayat’ın organizasyonuyla Ankara’da seyirciyle buluşacak. Gösterimin ardından “Feminist Bir Okul Deneyimi” söyleşisi yapılacak.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
, İsveç Göteborg’dan Feminist Halk Okulu ile birlikte bu akşam (27 Mart) saat 18.00’de Ankara Üniversitesi- Cebeci Kampüsü, Mahmut Tali Öngören Salonu’nda İran asıllı kadın yönetmenNasrin Pakkho’nun “Gökkuşağının Şarkısı” filmini gösteriyor.
 
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü işbirliği ile gösterilecek filmin ardından bir söyleşi gerçekleşecek.
 
Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar: Feminist Bir Okul Deneyimi başlıklı söyleşiye İsveç Göteborg Feminist Halk Okulu eğitmenlerin ve filmin yönetmeni Nasrin Pakkho katılacak. KASAUM’dan Prof. Alev Özkazanç’ın moderatörlüğünü gerçekleştireceği söyleşi ile feminizm, transfeminizm ve eğitim tartışılacak.
 
Gökkuşağının Şarkısı
 
“İsveç tarihinin gizli bir parçası”, yönetmen Nasrin Pakkho’nun filminde altını çizmek istediği meseledir. Guje, ilk defa bir kadına âşık olduğu anı anlatır. İlişkileri her ne kadar ağır ve yoğun olsa da onu cinsel olarak tanımlamaya, hatta bunu birbirlerine dile getirmeye dahi cüret edememişlerdir. Nils kendisine “kahrolası ibne” diye bağıran bir sınıf dolusu öğrenciyle nasıl yüzleştiğini anlatır ve Maria, farklı olarak büyümenin, istemdışı tedavi ve ilaç kullanımını içeren travma dolu bir gençliğin acıklı tanımını yapar. Beş yetişkin LGBT bireyi, kişisel ve samimi konuşmalar sırasında hayatlarını şekillendirmiş olan olaylara ilişkin deneyimlerini paylaşırlar. Neticede eldeki malzeme, LGBT hareketinin büyümesine ve gerekliliğine dair bir tablo çizer. (Göteborg Film Festivali 2014 programından).
 
Yönetmen: Nasrin Pakkho
 
1954 yılında Tahran’da doğan Nasrin Pakkho, Tahran’da bulunan Tiyatro Akademisi’nde dört yıl öğrenim gördü. 1987 yılında İsveç’e mülteci olarak gelinceye dek İran’da tiyatroyla uğraştı. Sonrasında belgesel filmler çekmeye başladı ve uzun yıllar boyunca film öğretmenliği yaptı. Göteborg’da film yapımının değişim için bir araç olarak işlev gördüğü birçok proje üzerine çalışmıştır ve Göteborg Üniversitesi’nin “Yerel Ekonomi Değişim Özneleri”nden biridir. Tüm çalışmaları insan hakları perspektifini taşımaktadır.
 
Nasrin Pakkho’nun yakın zamanda çekmiş olduğu filmlerden bazıları: Boş Eller (2005), Tiyatro Grubu (2009), Çanta (2010), Traktör (2011), Kralın Bahçesi (2011), Somut, Somut Değildir (2014)
 
Share
İlgili Eğitim