Ana içeriğe atla
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin Girişimiyle Basın Avukatları Ağı Kurulacak

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), ifade özgürlüğü ve basın davalarında görev yapan avukatlarla bir araya geldi. 

İçerik Alınlık Resmi

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), ifade özgürlüğü ve basın davalarında görev yapan avukatlarla bir araya geldi. 

Buluşmada avukatlar deneyimlerini aktarırken, davalar hakkında bilgi, raporlama ve ortak çalışma alanları belirleme gibi konular da konuşuldu.

Friedrich Nauman Vakfı desteğiyle gerçekleşen toplantıya İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim Sen, Yurttaşlık Derneği, Yayıncılar Birliği, Uluslararası Af Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gibi birçok örgütten hukukçu ve temsilciler ile birçok gazeteciyi, akademisyeni ve Boğaziçili öğrencileri savunan avukatlar ile gazeteciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MLSA Başkanı Evin Barış Altıntaş, “Bu toplantıyı yıllardır adalete erişim, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, bilme hakkı konusunda çalışan bir grup gazeteci ve akıtın kurduğu MLSA olarak düzenliyoruz. Temel amacımız gazetecilerle hukuku bir araya getirmek. Maalesef, Türkiye’nin son yıllardaki durumu nedeniyle bu gittikçe önem kazanıyor” dedi.

MLSA kurucularından avukat Veysel Ok, bu toplantıyı takiben bir yuvarlak masa buluşması ve Avrupa’daki meslektaşlarla buluşmalar düzenleneceğini söyleyerek, Türkiye genelinde bir Basın Avukatları Ağı kurmayı hedeflediklerini belirtti.

"Çok fazla dava var, destek ağı kurulması önemli"

Katılımcılardan avukat Eren Keskin, ifade özgürlüğü avukatlarının bir araya gelmesinin ve olası yardımlaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Kendisinin ve ekibinin 153 davaya baktığını ancak zaman yetersizliğinden bunların çoğunda gerekli Anayasa Mahkemesi (AYM) başvurularının yapılmadığını ve böyle durumlarda destek verebilecek bir ağın olması gerektiğini söyledi.

Gazeteci Murat Aksoy “Tutukluyken ailemizle olan dayanışma daha güçlüydü, çıkınca bu dayanışma azaldı. MLSA başta olmak üzere burada aramızda olanlar da dahil olmak üzere kurumlar bu konuya eğilebilir. Bu dayanışma mutlaka maddi olmak zorunda değil, manevi dayanışma da çok önemli” diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı avukat Gülseren Yoleri ise dayanışmayı yükseltmenin çok önemli olduğunu söylerken, başvurucuları yönlendirecek alternatifler olmasının yararlı olabileceğini belirtti.

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [JPG] [36.05K]
Share
İlgili Eğitim