Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Siyah Bant Sizi Sanatta İfade Özgürlüğü Eğitimlerine Davet Ediyor

Aşağıdaki çağrı Siyah Bant adına yapılmaktadır.

Aşağıdaki çağrı Siyah Bant adına yapılmaktadır.

 

 

Türkiye anayasasına göre devletin sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korumakla ve desteklemekle yükümlü olduğunu biliyor musunuz?

Filminizin gösterimi resmi makamlarca engellendi. Bu tür bir müdahaleye nasıl itiraz edebilirsiniz ve filmin gösterimini nasıl sağlayabilirsiniz?

Bir gazete sizin serginizi hedef gösterdi, tanımadığınız insanlardan tehditler almaya başladınız. Kendinizi ve haklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Oyununuz için bir tiyatro salonuyla anlaştınız, fakat mekânı işleten kurum oyunun içeriğinden dolayı son anda oyunu iptal ettiğini duyurdu. Buna karşı hangi yollara başvurabilirsiniz?

Eğer, sanatçı olarak ifade özgürlüğünüzü nasıl koruyabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, sizi İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Siyah Bant ile birlikte yürüttüğü ve İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen “Sanatta İfade Özgürlüğü Eğitimi” başlıklı toplantıya davet ediyoruz.

Türkiye’deki sanatçıların ve sanat kurumlarının sanatta ifade özgürlüğü haklarının korunması ve geliştirilmesine destek olmak amacıyla başlatılan bu proje kapsamında, hakların ihlal edilmesini önleyecek ve ihlal durumunda başvurulabilecek yolları gösterecek tavsiyelerin yer aldığı bir kılavuz hazırlanıp ücretsiz olarak ilgili tüm kişi ve kurumların erişimine sunulacaktır. Ayrıca hazırlanacak bu kılavuz temel alınarak, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Karan ve Siyah Bant’tan Pelin Başaran tarafından İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da güzel sanatlar ve hukuk fakülteleri öğrencilerine ve sanatçılara yönelik eğitimler düzenlenecektir.

Aşağıda detaylarını göreceğiniz eğitimler ücretsiz olup, şehirdeki tüm sanat ve hukuk fakülteleri öğrencilerine, sanatçılara ve sanat mekânı yöneticilerine açıktır.

Eğitimler gerçekleştirileceği mekânlar nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulmak zorunda kalmıştır. Eğitim ile ilgili daha fazla bilgi almak ve kayıt olmak için lütfen [email protected] adresine elektronik posta gönderiniz.

 

Yer

Tarih

Saat

Mekan

Ankara

11 Aralık 2015

13.00-17.00

CerModern

Eskişehir

12 Aralık 2015

13.00-17.00

Değartlab

İstanbul

19 Aralık 2015

13.00-17.00

SALT Galata

Kaynak

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [2.91K]
Share
İlgili Eğitim