Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Kendi Projenizi Gerçekleştirirken Bir Başka Projeye “Can Vermek”

Size bambaşka bir mekândan bahsedeceğim. 80 yatak kapasiteli, deniz kenarında, havuzu ve bolca yeşil alanı olan, İzmir Bergama yolu üzerinde, Aliağa-Yenişakran civarında konaklamalı bir merkez. Adı AFACAN GENÇLİK EVİ!

Size bambaşka bir mekândan bahsedeceğim. 80 yatak kapasiteli, deniz kenarında, havuzu ve bolca yeşil alanı olan, İzmir Bergama yolu üzerinde, Aliağa-Yenişakran civarında konaklamalı bir merkez. Adı AFACAN GENÇLİK EVİ!

afacan gençlik evi

Uzun yıllardır kültürlerarası gençlik buluşmaları düzenleyen Berlinli ve İstanbullu sosyal girişimcilerin yaşama geçirdiği, kâr amacı gütmeyen bir düşüncenin ürünü. Mottosu; “Birbirimiz hakkındaki önyargılardan kurtulmanın yolu bir araya gelerek diğerini tanımaya çalışmak”

Onu başka yapan bir çok özelliği var, hepsine sıra gelecek ama ilk özelliği; sadece gönüllü kuruluşlara derneklere, vakıflara, ulusal ve uluslararası gençlik ve çalışma gruplarına ev sahipliği yapıyor olması. Hangi gruplar mı? Hayat Sende Gençlik Akademisi, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), TOÇEV bünyesindeki Leb-i Deryalar gönüllü gurubu ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu çocukları, AB Gençlik Projeleri, Dostluk Yardımlaşma Vakfı, Youth For Understanding, Doğu Batı Kampı, Sosyal Girişimciler buluşması, GENÇTUR Genç Tatil Grupları, Salça-Tarhana Yapımı kampları, Yoga sanat kampları gibi.. Sayılamayacak kadar çok ve farklı grup 2005 sezonundan bu yana Afacan’da kamp yapıyor.

İşte en can alıcı nokta: Afacan’da yapacağınız projelerden elde edilen gelir farklı dezavantajlı grupların yararına kullanılıyor. Yani olanakları kısıtlı çocukların, annelerin, gençlerin ve diğer dezavantajlı grupların ücretsiz ya da düşük ücretli kamp yapması için oluşturulan havuza aktarılıyor. Bunlardan artık kurumsallaşmış olan ve Leb-i Deryalar gönüllü grubu ile birlikte yürütülen “Düşlerim Gerçekleşiyor” projesi için www.duslerimgerceklesiyor.org sayfasına bakabilirsiniz.

AFACAN GENÇLİK EVİ ile ilgili ilginizi çekecek birkaç önemli açıklama daha var:

  •  2 sanat atölyesi, okuma odası, langırt ve masa tenisi, geniş yeşil alanları ve basket sahası, birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekleri, her daim yardımcı personeli ve gönüllü kuruluşlarda uzunca sürelerdir deneyimi olan yönetimi ile nadir rastlanır alternatif bir sosyal işletme.
  •  Tekerlekli sandalye kullanıcılarının erişimine açık. Her blokta (toplam 3 blok) bir oda tekerlekli sandalye kullanan kişiler için uygun ölçülerde düzenlenmiş. Ayrıca diğer odalar da bu şekilde kullanılabiliyor.
  •  Çevreci bir kurum. Bütün atıklar geri dönüşüm kutularında biriktiriliyor ve geri dönüşüm merkezlerine gönderiliyor.  Yemek artıkları sokak hayvanları için ayrılıyor. Yani hiçbir atık çöpe gitmiyor. Piller toplanıyor, yeşil alanlar atık su ile  sulanıyor, sıcak su güneş enerjisi ile elde ediliyor.
  •  Her blokta 1 seminer odası, toplu eğitimler için eğitim salonu, sınıf dışı eğitimler için kullanılabilecek geniş yeşil alanı var fıstık çamlarının altında.
  •  Gece film izlemek için deniz kenarında bir büyük perdesi, hoş geldin ve veda partileri için bir disko bile var.

AFACAN GENÇLİK EVİ Mayıs – Kasım ayları arasında hizmet veriyor. Gençlik ve çocuk dostu bu merkezde sizler de projelerinizi gerçekleştirmek ve gerçekleştirdiğiniz bir proje ile başka bir projeye CAN VERMEK isterseniz www.afacan.info adresinden görsellere erişebilir ve [email protected] e-posta adresinden, web sayfasındaki telefonlardan ilgili kişilere ulaşabilirsiniz.

Kevser Yauvz Çimenli, Proje Panosu

İlgili Dosyalar:

  1. afacan gençlik evi [PNG] [961.19K]
Share
İlgili Eğitim