Skip to main content
Image
Online Eğitim
Share

Katılım Hakkı Projesi Çevrimiçi Etkinliklerine Çağırıyor

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve yürütücüsü olduğumuz Katılım Hakkı Projesi kapsamında düzenleyeceğimiz üç farklı çevrimiçi etkinlikle yerel yönetimlerde katılımcı bütçeyi, yerelde sivil toplum katılımını ve Türkiye’de Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkı’nın Genel Görünümünü konuşacağız.

Yerel Yönetimlerde Katılımcı Bütçe: Avrupa Örnekleri

Yurttaşların bir belediye veya kamu bütçesinin bir kısmını nasıl tahsis edeceğine karar verdikleri demokratik müzakere ve karar alma süreci olan katılımcı bütçe süreci Brezilya’nın Porto Alegre kentinde 1989’da başlamıştır. Bugün dünyada çoğu belediye olmak üzere 3000’den fazla uygulama örneği bulunmaktadır. 

Avrupa’dan örnekleri dinleyeceğimiz çevrimiçi etkinlik 27 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 16:00 – 18:10 arasında düzenlenecek. Toplantıda İngilizce ve Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Toplantıya buradan kaydolabilirsiniz. Etkinlik programına ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Katılımı: Yerelde Sivil Katılım Ne Aşamada?

Sivil toplumun karar verme süreçlerine katılımı ulusal ve uluslararası belgelerde sürekli vurgulanan, belli düzenlemelerle garanti altına alınmıştır. Peki yerel yönetimlerde toplumun karar verme süreçlerine katılımı ne anlama geliyor? Türkiye yerel yönetimlerde sivil toplumun karar verme süreçlerine katılımı hangi aşamada? Bu konuları konuşacağımız çevrimiçi etkinlik  28 Ocak 2021 Perşembe günü saat 14:30 – 17:00 arasında düzenlenecek. 

Online toplantıya buradan kaydolabilirsiniz. Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz. 

Türkiye’de Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkı’nın Genel Görünümünü Ulusal Deneyim Paylaşım Toplantısı

Sivil alanın daralması ve örgütlenme özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri oldu. Pek çok hükümet sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerini sınırlayan kısıtlayıcı kanunlar yürülüğe koydu. Sivil toplum üzerindeki kısıtlamalar demokratik olmayan ülkeler de yoğunlaşmakla beraber, demokratik olarak nitelenen ülkelere de sıçradı. Kısıtlamalar COVID-19 yayıldıkça ve hükümetler pandemiyi kontrol altına almak için kapanma önlemleri aldıkça endişe verici bir şekilde arttı. 

Türkiye’de Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkı’nın Genel Görünümünün konuşulacağı etkinlik 29 Ocak 2021 Cuma günü 15:00 – 18:00 arasında düzenlenecek. Etkinliğe kayıt için buraya tıklayabilirsiniz. Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili Eğitim