Ana içeriğe atla
Image
Faaliyet
Share

RomanKamu – STK Diyalog Grubu Oluşturulması STÖ’ ler 2. İştirakçi Toplantısı

Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından yürütülen 11 kentten Roman sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarının yer aldığı ''Romanlar için Kamu-STK Diyalog Grubu Oluşturulması'' projesi devam ediyor.

İçerik Alınlık Resmi

Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından yürütülen 11 kentten Roman sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarının yer aldığı ''Romanlar için Kamu-STK Diyalog Grubu Oluşturulması'' projesi devam ediyor.

Proje Romanların sorun alanlarına dönük çözüm için kalıcı mekanizmalar kurmayı ve Roman Ulusal Strateji Belgesi'ne katkı yapmayı ve kamu-STÖ ilişkileri çerçevesinde birlikte geliştirilebilecek çözüm ve kalıcı politikalara ilişkin mekanizma kurulmasını amaçlıyor.

Artvin, Diyarbakır, İzmir, Gaziantep, Manisa, İstanbul, Edirne, Hatay, Mersin, Aydın ve Balıkesir'den 11 Roman sivil toplum kuruluşunun yer aldığı projede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR da diyalog grubunun kamu ayağını oluşturuyor.

Proje kapsamında kamu kuruluşları ile STÖ’ lerin görüş, birikim ve konuyla ilgili çalışmalarıyla katkıda bulunduğu sürecin, Roman Ulusal Strateji Belgesine etki etmesi bekleniyor.

Derneğin yedi bölgenin Roman sivil toplum kuruluşları ile 13 Ağustos 2012 tarihinde Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Ankara ofisinde gerçekleştirdiği çalışmada Sıfır Ayrımcılık Derneği Genel Başkanı Elmas Arus, “konunun ''sosyal vaka'' olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, Romanların yereldeki uygulamalar kapsamında karşılaştıkları sorunların çözümünde kamu-STÖ diyalog ve işbirliğinin, çalışmaların yerine ulaşması için şart olduğunu” ifade etti.

Roman STÖ temsilcileri de Romanlara yönelik istihdam, eğitim, barınma ve sağlıkla ilgili bütüncül, sürekli ve samimi politikaları destekleyeceklerini belirterek, yürütülmekte olan kentsel dönüşüm politikalarının bu yaklaşım çerçevesinde ele alınmasının Romanlar ve gelecek nesiller açısından hayati bir mesele ve mevcut uygulama yönteminin sorunları derinleştirmeye ve yeniden üretmeye yönelik olduğunu vurguladılar.

Share
İlgili Eğitim