Ana içeriğe atla
Image
Faaliyet
Share

STÖ’ler için AB Hibe Programlarında Yeni Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

TACSO ve STGM, Sivil Düşün AB Programı’nın katkısı ile ve AB Türkiye Delegasyonu’nun katılımı ile 15 Şubat 2016’da  Ankara’da AB’nin STÖ’lerin yönelik desteklerinde yeni uygulamalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

TACSO ve STGM, Sivil Düşün AB Programı’nın katkısı ile ve AB Türkiye Delegasyonu’nun katılımı ile 15 Şubat 2016’da  Ankara’da AB’nin STÖ’lerin yönelik desteklerinde yeni uygulamalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

tacso-stgm ab hibeleri
AB’nin sivil topluma yönelik hibelerine desteklerine STÖ’lerin erişimini geliştirmeyi hedefleyen bilgilendirme toplantısına Ankara'dan 25 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. STGM web sayfasından canlı olarak yayınlanan bilgilendirme toplantısının canlı yayını, 121 bireysel izleyici tarafından 296 defa erişilerek takip edildi.

Toplantı açılışını yapan TACSO Türkiye Koordinatörü Ayça Bulut Bican katılımcılara toplantının kapsamı hakkında bilgi verdi. AB’nin sivil topluma yönelik farklı desteklerinin işleyişini AB kurumları ve ulusal kurumlar açısından ele alan sunuşu, dinleyicilerle Sivil Düşün Programı Direktörü Özge Konuralp paylaştı ve yenilikçi yaklaşımı ile sivil alanda önemli bir boşluğu dolduran olan Sivil Düşün AB Programı kapsamındaki Aktivist Destekleri konusunda bilgi verdi.

Programın ikinci kısmında STGM genel Koordinatörü Tezcan Eralp Abay STÖ’lerin projelere yönelik yaklaşımının, mutlaka misyonları üzerine inşa edilmiş olması gerektiğine dikkat çekti; ayrıca AB projelerinin temel kavramları ve dokümanları hakkında genel bir çerçeve sundu.

Toplantının üçüncü oturumunda, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri Eser Canalioğlu Çınar ve Stephanie Tse, AB Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Demokratikleşme ve İnsan Hakları Aracı Programının amacından ve 2016 çağrısına STÖ’lerin dikkatini çekerek, AB hibe rehberlerinde yer verilen 2012’den itibaren uygulama kuralları arasında sunulan basitleştirilmiş maliyet seçenekleri ve üçüncü taraflara finansal yardım uygulamalarının tasarım ve uygulamadaki yöntemleri hakkında farklı örnekleri de kullanarak bilgi verdiler.

Programın son bölümünde, TACSO Türkiye Koordinatörü Ayça Bulut Bican STÖ'lerin AB projelerine başvuru sırasında kullanacakları AB Dış Yardımı Potansiyel Yararlanıcılar için Veri Tabanı "PADOR" ve AB kurumlarınca yürütülen hibe çağrılarında kullanılan online başvuru sitesi "Prospect" konusunda temel bilgileri sağlayarak, referans ve başvuru olanaklarını paylaştı. Son oturum, STGM STÖ Yardım Masasına ayrıldı. Hatice Kapusuz, Haziran 2015’ten beri, TACSO Türkiye ile ortaklaşa destek verdikleri 78 yardım masası talebi, 10 doğrudan destek oturumu ve açık çağrılarla planlanan 20’nin üstünde etkinlik hakkında bilgi verdi. Kapusuz, ayrıca STGM STÖ Yardım Masası kapsamında 10 bini aşan izleyicisi ile STGM sosyal medya hesapları ve aylık ortalama 10 binin üstünde kullanıcının ziyaret ettiği web sitesi aracılığı ile sağlanan görünürlük desteklerine de dikkat çekerek, STÖ’lerin destek talepleri için her zaman STÖ Yardım Masasına ulaşabileceklerini belirtti.

15 Şubat’ta Ankara’da düzenlenen Bilgilendirme Toplantısının video kaydına, toplantı sırasında referans verilen rehber dokümanlara ve paylaşılan sunuşlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AB Demokratikleşme ve İnsan Hakları Aracı 2016 Teklif Çağrısı
TACSO Referanslar
PADOR Rehberi (İngilizce - Türkçe)
PADOR TACSO Yardım Videosu ( Türkçe Altyazılı)
Prospect Rehberi ( İngilizce)
Prospect E-Learning (İngilizce)
Yeni Başlayanlar için Prospect Bilgi Notu (Türkçe)

15 Şubat 2016 Bilgilendirme Toplantısı Video Kayıtları:

Oturum 1: https://youtu.be/dDszTViDPAA

Oturum 2: https://youtu.be/7puufOgHiAY

Oturum 3: https://youtu.be/Qm1Sae4NVxw

Oturum 4: https://youtu.be/4MyD3XYoopc

Oturum 5: https://youtu.be/DyNTemRWTKA

İlgili Dosyalar:

  1. tacso-stgm ab hibeleri [JPG] [79.90K]
Share
İlgili Eğitim