Ana içeriğe atla
Image
Güç hikayeleri1
Share

Güç Hikayeleri katılımcıları anlatmaya Nevşehir’de başladı: Gün olur devran döner mi, yoksa devran mı döner gün olur? 

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projemiz kapsamında sivil alandan doğan gerçek öykülerin birinci ağızdan anlatıldığı "Güç Hikayeleri" buluşmaları 29 Nisan Pazartesi günü Nevşehir’de bulunan Hamleci Konağı’nda gerçekleşti. 

27-28 Nisan 2024 tarihlerinde Nevşehir’de bulunan KOAN Akademi’de 18 katılımcı ve 2 kolaylaştırıcı ile hikaye anlatıcılığı atölyesi gerçekleştirildi. Ardından 29 Nisan 2024 Pazartesi günü Hamleci Konağı/Ürgüp’te “Devran Döner Gün Olur” başlıklı hikaye anlatıcılığı etkinliğinde ise sivil alandan farklı dertlerle sınanan ve bu zorlukları toplumsal alanda dönüştüren dört kadının birbirinden farklı hikayeleri dinleyicileriyle buluştu. 

'Kafamın için panayır yeri gibi' diyen, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (ADHD) tanısının görünürlüğü için çalışan, bu konu hakkında çözümler arayan insanlara ilham olan Ayça Yaltı'yı dinledik. 

Ürgüp'deki rant taleplerine rağmen 200 yıllık geçmişi olan Hamleci Konağı'nın direniş hikayesini ve oradaki topluluğun ekolojiden sanata, dayanışma ile topluluk kültürü oluşturma sürecini ise Ayşe Yayla anlattı. 

Akademiden mecburen ayrılmak durumunda kalan bir kadının Keziban Gülen Göz'ün hikayesini, kendi akademisini (Koan Akademi) kurma sürecini “başka türlü bir eğitim mümkün mü?” sorusu üzerinden dinledik. 

Son olarak ise insani yardım alanında uzman olarak çalışan Özge Çağlar'ın 'mülteci Z' üzerinden aktardığı hikayede, 6 Şubat depremleriyle birlikte hepimizin göçmen olduğunu ve “güç” söz konusu olduğunda en büyük gücün “kırılganlığımız” olduğunu hatırladık. 

Güç Hikayeleri nedir?

Mümkün olan bir hayatı kurabilmek, hepimizin kapsandığı, doğanın gözetildiği, eşit, adil, özgür bir gelecek için değişimi yaratabilmek adına bir dizi buluşma ile yan yana geliyor, birlikte düşünüyor ve değişime giden taşlı yollarda birlikte nasıl yol alabileceğimizi birlikte konuşuyoruz. 

Güç Hikayeleri çalışmasına kabul edilen 18 katılımcı, kendi hikayelerini daha güçlü ve etkili anlatmaları için aldıkları sözlü anlatı sanatı tekniklerini içeren eğitimlerden sonra ikişerli, üçerli ve dörderli gruplara ayrılıyor ve Türkiye’nin farklı illerinde dinleyicileriyle buluşuyor.


 

GH3
GH3
GH4
GH4
GH5
GH5
GH6
GH6
GH
GH
GH1
GH1
GH2
GH2
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
İlgili Eğitim