Ana içeriğe atla
Image
gıda
Share

Sunay Demircan ve Ceren Bozkurt ile İnsan ve Gıda Sohbet Buluşması

Toplumda aktif yurttaş katılımını arttırmak amacıyla “Farkındalık Seminerleri” düzenleyen Gönüllü Okulu, 21 Nisan 2022 Perşembe günü 20:30-22.00 saatleri arasında Sunay Demircan ve Ceren Bozkurt ile İnsan ve Gıda Sohbet Buluşması düzenleyecek. 

Buluşmada tarih boyunca insanın gıda üretim/tüketim ilişkisi nasıl ve neden değişti? Gelecekte insanın
sofrasında neler olacak? Nihayetinde bir kültür olarak sofra hayatımızı ne kadar işgal ediyor? gibi sorulara yanıt aranacak. 

Etkinliğe katılmak için başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

Sunay Demircan Kimdir?

Dün: Ziraat Mühendisi, 10 yıl doğa koruma, sulak alanlar- kuşlar; 10 yıl sivil toplum geliştirme; 10 yıl sosyal-kırsal kalkınma, çiftçilik. İki roman, pek çok makale. Bugün: Bilginin insandan özgürleşmesi üzerine, felsefe değil, hayatın gönüllü kurgusu.

Ceren Bozkurt Kimdir?

Ceren Bozkurt 1996 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih bölümünde yapmış, gastronomi ve tarihi birleştirip lisans bitirme tezini, “Osmanlı Saray Mutfak Kültürü ve Yemek-Siyaset İlişkisi” üzerine yazarak 2019’da mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi’nde tarih alanında yüksek lisans yapmaya başlamış ve hâlihazırda tez döneminde olup çalışma konuları yemek tarihi üzerinedir. Kurucusu olduğu “Tarih ve Tarif” websitesi ile Türkiye’de henüz gelişme aşamasında olan yemek tarihi literatürüne katkı sağlamaktadır.

İlgili Eğitim