Ana içeriğe atla
Image
ÇYEZE
Share

ÇYEZE Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projemizin kapanış toplantısını gerçekleştirdik

Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi-II (ÇYEZE) kapanış toplantısını 26 Nisan 2024 Cuma günü Ankara’da gerçekleştirdik. 

Çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi için Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ortaklığında çalıştığımız projenin ikinci uygulama döneminin kapanış toplantısında küçük ölçekli hibe ve kurumsal gelişimleri için eğitim ve mentorluk desteği sağladığımız 10 STÖ ile bir araya geldik.

Toplantıda çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi alanında çocuk ve kadın hakları başta olmak üzere farklı hak alanlarında izleme, savunuculuk, kapasite geliştirme çalışmaları yürüten örgütler saha çalışmalarını, deneyimlerini, alanda fark ettiklerini, çalışmalardan aldıkları sonuçları aktardı. 

Toplantıya STGM Genel Koordinatörümüz Dr. Tezcan Eralp Abay, UNFPA Türkiye Temsilcisi Mariam A. Khan ve UNFPA Program Yöneticisi Emine Kuzutürk Savaş katıldı. 

Tezcan Eralp Abay toplantıda programın hazırlık ve tasarım sürecini anlattı ve klasik hibe süreçlerinin dışında bir programlama yaptıklarını aktardı.

"Bu programın alameti farikası herkesin aşina olduğu ama çok az sayıda örgütün dört elle sarıldığı bu konuyu biraz daha hak ettiği noktaya getirebilir miyiz diye herkesin en iyi bildiğini ortaya koymasıydı. Çocuk yaşta erken ve zorla evliklikler çok iddialı ve zor bir konu. Bu sadece kültür meselesi değil. Politik problemler gibi daha başka zorluklar da var. Yine de bu program, bu konuyu hak ettiği yere getirmek için minik de olsa bir katkı verdiyse kendimizi başarılı sayacağız."

UNFPA Program Yöneticisi Emine Kuzutürk Savaş ise program hakkında şu ifadelere yer verdi.

“Bugün hem bizim gurur günümüz hem de değerlendirme yapmak için fırsat veren, konuyla ilgili ilk emeklerin ortaya konulduğu bir gün. Daha bu konunun üzerine birlikte çok çalışacağız. Eminim ki daha da büyüyerek, daha çok sivil toplum örgütü ile çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için daha çok sahada, daha çok iletişim daha çok savunuculuk yaparak birlikte çalışacağız."

Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesinin ikinci uygulama döneminde birlikte çalıştığımız STÖ'ler;

  1. Eksi 25 Derneği - Eskişehir
  2. Eşit Haklar İçin İzleme Derneği - Ankara  ve İzmir
  3. Havle Kadın Derneği - İstanbul
  4. Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği - Ankara
  5. Katre Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği - Erzincan
  6. Mimoza Kadın Derneği - Mersin
  7. Ortakça Derneği - Van
  8. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği - Antalya
  9. Roman Hakları Derneği - Ankara
  10. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği - Ankara
UNFPA
UNFPA
UNFPA 1
UNFPA 1
UNFPA 2
UNFPA 2
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
İlgili Eğitim