Ana içeriğe atla
Image
hibe duyuruları
Share

2022 Çevre Proje Çağrısı - Fransa Büyükelçiliği

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar yürüten Türk sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla proje çağrısı başlatıyor. Son başvuru tarihi, Uluslararası Çevre Günü’nün kutlanacağı 5 Haziran 2022’dır.

Fransa, kalkınmaya yönelik sağladığı kamu fonları çerçevesinde, aynı zamanda STK’lar, yerel yönetimler, şirketler vb. gibi yerel aktörlerin ekolojiyle ilgili girişimlerini de desteklemektedir. Ve bu bağlamda Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye’de çevre yararına çalışan STK’lara yönelik üçüncü proje çağrısını başlatıyor. Bu girişim, özellikle Ekim 2021’de Paris Anlaşması’nın onaylanmasıyla birlikte Türk Makamlarının çevre konusunda sarf ettikleri çabaların desteklenmesine yöneliktir. Proje çağrısı aşağıdaki konu başlıkları ile ilgilidir: 

  • Biyoçeşitliliğin korunması;
  • İklim değişikliğinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum;
  • Çevrenin korunması ve kirlilikle mücadele.

Seçilen projeler, bu konularda ve özellikle de uluslararası düzeydeki konularda kamuoyunun bilinçlendirilmesine, sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitelerinin güçlendirilmesine, stratejilerin belirlenmesine, koruma eylemlerinin hayata geçirilmesine ve/veya pratik uygulamaların yaygınlaştırılmasına olanak sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz : https://tr.ambafrance.org/2022-Cevre-Proje-Cagrisi

Share
İlgili Eğitim