Türetim Ekonomisi Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (CESD) iş birliğiyle düzenlenecek buluşma bu yıl “United Next Economies” temasıyla küresel ölçekte geleceğin ekonomik modellerini tartışmaya açacak. Buluşmada öne çıkan isimleri arasında;
• Katherine Trebeck – Wellbeing Economy Alliance (WEAll) kurucularından, Club of Rome üyesi
• Amitabh Behar – Oxfam International Genel Direktörü
• Ashish Kothari – Vikalp Sangam ve Global Tapestry of Alternatives kurucusu
• Mads Christensen – Greenpeace International Genel Direktörü
• Simel Eşim – ILO Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi Birimi ile UNTFSSE Başkanı yer alıyor.
Zirve; ekonomik dönüşüm için çalışan uluslararası sivil toplum kuruluşlarını ve ağlarını, sosyal hareketleri, yenilikçi iş modellerini ve politika yapıcıları bir araya getirerek yalnızca fikir alışverişi değil, kolektif eylem için somut adımlar atılmasını hedefliyor.
Online katılım mümkün
Zirveye online katılım imkânı da sağlanıyor. Sınırlı sayıdaki online biletler nexteconomies.net üzerinden satın alınabiliyor.
Etkinlik Bilgileri
- Tarih: 12–14 Eylül 2025
- Yer: Kadir Has Üniversitesi, İstanbul
- Kayıt ve detaylar: https://nexteconomies.net.
Türetim Ekonomisi Derneği Hakkında
Türetim Ekonomisi Derneği Aralık 2015’te, ekolojik ve adil iş modellerinin toplumsal yararlarıyla ilgili bilinç yaratmak; araştırmalar yürütmek ve toplumu türetim ekonomisinin çevre ve sürdürülebilir bir toplum inşası üzerindeki olumlu etkileri hakkında bilgilendirmek için kurulmuştur. Araştırma, proje, sosyal ve ekonomik analizler yapar, türeticiler ile üreticileri bir araya getirir ve topluluklar kurar. Böylece insanın doğayla ve kendisiyle uyum içerisinde “Türetim Ekonomisi”ni oluşturmayı amaçlar.