Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Bisikletli Kadın İnisiyatifi’nden Kadınlar İçin Bisiklet Kılavuzu

Bizler, gündelik hayatımızda bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğumuzu okula bırakırken bisiklet süren kadınlarız. Fakat sayımız az. Diğer taraftan bizim gibi bisiklet kullanmak isteyen pek çok kadın olduğunu biliyoruz. Sadece biraz desteklenmeye, mümkün olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Biz de bu amaçla bir araya geldik ve Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni kurduk. Bizler bugüne kadar pek çok şeyi deneye yanıla öğrendik. ETİ Sarı Bisiklet Projesi işbirliği ile oluşturduğumuz Kadınlar İçin Bisiklet Kılavuzu’nda bisiklet binmeye hevesli kadınlarla tüm bu deneyimlerimizi paylaşıyor, onların sorularını yanıtlıyoruz. KILAVUZDA NELER VAR?Kadınlar için gündelik hayatta bisiklet binmeyi kolaylaştırıcı bilgi ve deneyimlerin yer aldığı kılavuzda, bisiklet satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan, bisikletle yola çıkmadan önce, rota belirlerken, trafikte bisiklet kullanırken yapılması gerekenlere ve bakım ve tamir ipuçlarına kadar pek çok bilgi ve deneyim yer alıyor.

Bizler, gündelik hayatımızda bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğumuzu okula bırakırken bisiklet süren kadınlarız. Fakat sayımız az. Diğer taraftan bizim gibi bisiklet kullanmak isteyen pek çok kadın olduğunu biliyoruz. Sadece biraz desteklenmeye, mümkün olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Biz de bu amaçla bir araya geldik ve Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni kurduk. Bizler bugüne kadar pek çok şeyi deneye yanıla öğrendik. ETİ Sarı Bisiklet Projesi işbirliği ile oluşturduğumuz Kadınlar İçin Bisiklet Kılavuzu’nda bisiklet binmeye hevesli kadınlarla tüm bu deneyimlerimizi paylaşıyor, onların sorularını yanıtlıyoruz.


KILAVUZDA NELER VAR?
Kadınlar için gündelik hayatta bisiklet binmeyi kolaylaştırıcı bilgi ve deneyimlerin yer aldığı kılavuzda, bisiklet satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan, bisikletle yola çıkmadan önce, rota belirlerken, trafikte bisiklet kullanırken yapılması gerekenlere ve bakım ve tamir ipuçlarına kadar pek çok bilgi ve deneyim yer alıyor.

Kılavuzu indirmek için tıklayınız.

BİSİKLETE BİNEN KADIN SAYISI ARTTIKÇA BİSİKLET NORMALLEŞECEK. ÇÜNKÜ ANCAK KADINLAR SÜRERSE BİSİKLET HAYATIN İÇİNE GİRER.

Sosyal medya üzerinde üç binden fazla kadının oluşturduğu Bisikletli Kadın İnisiyatifi, kadınlara yönelik dayanışma ağını harekete geçirdi, yapılan etkinliklerle kadınlar bisiklete binme konusunda birbirlerine cesaret verdiler ve yol gösterdiler. Kadınlar İçin Bisiklet Kılavuzu, 2015 yılı içinde başlayan ve gelişerek büyüyen, pek çok kadının hayatına dokunan bu işbirliğinin etkilerinin daha çok kadına ulaşması amacıyla oluşturuldu. Gündelik hayatında bisiklet kullanan kadınların katkılarıyla hazırlanan kılavuzun pek çok kadına ilham vermesi ve yol göstermesi dileğiyle.

Kılavuzda Bisikletli Kadın İnisiyatifi üyelerinin bisiklet hikayeleri de yer alıyor.

“Anne oğul bisikletle geçirdiğimiz zamanları hiçbir şeye değişmem.” – Emel Sali

fotoğraf

“Bisiklet hem okula gidiş gelişimi hem kampüs içi ulaşımımı kolaylaştırdı.” – Büşra Eser

fotoğraf

“Bisiklet ayağımı yerden kesiyor, okula, alışverişe, sahile, her yere bisikletimle gidiyorum; sürerken en çok kendimi yokuş aşağı bırakmayı seviyorum.” – Melike Cengiz

fotoğraf

İlgili Dosyalar:

  1. fotoğraf [JPG] [92.13K]
  2. fotoğraf [JPG] [98.61K]
  3. fotoğraf [JPG] [140.17K]
Share
İlgili Eğitim