Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Palm Yağı Gerçeği: Eşsiz Canlılar Yok Olmanın Eşiğinde

Greenpeace, Palm Yağı’nın hem ormanlara hem de canlı türleri üzerinde yarattığı tahribata dikkat çeken destek kampanyası başlattı. 

Greenpeace, Palm Yağı’nın hem ormanlara hem de canlı türleri üzerinde yarattığı tahribata dikkat çeken destek kampanyası başlattı. 

Haber fotoğrafı

Kampanyada, “Gıdadan bebek ürünlerine, cilt bakımından temizlik malzemelerine kadar marketlerde sepetine attığın pek çok üründe palm yağı kullanıldığını biliyor musun? Endüstriyel gıda üreticilerinden kozmetik firmalarına kadar birçok şirket palm yağı elde etmek uğruna yağmur ormanlarının katledilmesine ortak oluyor. Dünyamızın ciğerleri olan yağmur ormanlarındaki yüzlerce yıllık ağaçlar palm yağı plantasyonları için kesiliyor ya da yakılıyor.” yer veriliyor.

Eşsiz canlılar yok almanın eşiğinde

Haber fotoğrafı
“Yağmur ormanlarını kaybetmek demek temiz hava soluyamamak demek. İklim değişikliğiyle mücadele edememek demek. Dünyanın en zengin biyoçeşitliliğine veda etmek demek. Orangutanlar gibi, Sumatra kaplanı gibi eşsiz canlıları yok olmanın eşiğine itmek demek. Palm yağı kullanan şirketlerin yağmur ormanlarını yağmalamasını engellemeliyiz. Bunu da ancak senin desteğinle başarabiliriz.”

“Her market alışverişinde sepetine koyduğun birçok üründe yağmur ormanlarını yok eden palm yağı olduğunu biliyorsun; aldığın ürünün ambalajına bakman yeterli. Yerli ya da yabancı üretim hiç fark etmiyor çünkü Türkiye de Endonezya ve Malezya’dan yılda yarım milyar dolarlık palm yağı ithalatı yaparak bu kabul edilemez çevre suçuna ortak oluyor.”

Dağ Medya

İlgili Dosyalar:

  1. Haber fotoğrafı [PNG] [13.21K]
  2. Haber fotoğrafı [JPG] [467.85K]
  3. Haber fotoğrafı [PNG] [13.21K]
Share
İlgili Eğitim