Skip to main content
Image
Mentor
Share

Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi Mentorluk Programı Başvuruya Açıldı

Gazeteciler Cemiyeti,  Sivil Topluma Artı Derneği iş birliği ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği finansal desteğiyle Basın Evi Mentorluk Programını hayata geçiriyor.  Program ile 20 medya aktörüne mentorluk desteği sunulacak. Programa haber mecraları ile ifade ve basın özgürlüğü alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri (STÖ) kabul edilecek. Programa son başvuru tarihi 3 Ocak 2021.

Mentorluk Programında Neler Var?

20 medya aktörüyle iki aya yakın bir sürede birebir çalışılacak program kapsamında aşağıdaki konularda uzman ve eğitim desteği sağlanacak:

- Öz değerlendirme (3 Günlük Mentor Desteği)
- İletişim çalışmaları (Eğitim – 3 Günlük Mentor Desteği)
- Kaynak geliştirme (Eğitim – 3 Günlük Mentor Desteği)
- Gönüllülerle çalışma ve iş birliği (Basın Evi Gönüllülük Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

Bir haber mecrası ya da STÖ’yü temsilen en az 3 kişi, yukarıdaki başlıklarla ilgili alacakları online eğitimlerin ardından İletişim Çalışmaları veya Kaynak Geliştirme konularından biriyle ilgili alanında uzman kişilerden toplam 3 günlük mentorluk desteği alma fırsatı bulacak.

Mentorluk desteği alan kuruluşlar, aynı proje kapsamında başlatılacak Basın Evi Gönüllülük Programı’na kabul edilen genç iletişimcilerle 2021 yılı Kasım ayı sonuna kadar birlikte çalışma imkanına sahip olacak. Gönüllülerle çalışma süresi boyunca düzenlenecek izleme ve değerlendirme toplantılarıyla kuruluşlar ve gönüllülerin ortak faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımı da yapılacak.

Başvuru için tıklayınız. 

Sorularınızla ilgili [email protected] adresini ya da +90 533 045 08 67 no’lu telefonu kullanabilirsiniz.

Basın Evi mentor
İlgili Eğitim