Skip to main content
Image
kalem
Share

um:ag Gazeteciler Platformu Haber Destek Programı Başvuruları Başladı

Uğur Mumcu Vakfı (um:ag) “Yerel Medyada Kadın Gazetecileri Güçlendirmek” başlıklı proje kapsamında hayata geçirdiği  çevrimiçi haber ağına gazetecilerin çalışmalarını bekliyor. 

Yerel medyada çalışan gazetecilerin haberlerini yaygınlaştırmayı ve gazeteciler arasında iş birliğini teşvik ederek ifade özgürlüğü ve insan haklarının geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan platforma 14 Ocak 2020 tarihine kadar haber önerileri iletilebilecek. Haber Destek Programı çerçevesinde yayınlanan her haber yazısı için telif desteği verilecek. 

Gazeteciler Platformu’na gönderilen haberler arasından Yazı İşleri ekibi tarafından yapılan değerlendirme sonucu kabul edilenler, editoryal sürecin ardından Çevre, Eğitim, Kadın, Kent, Kültür-Sanat, Sağlık, Tarım, Yaşam gibi farklı kategorilerde yayınlanacak. Haber Destek Programı çerçevesinde yayınlanan her haber yazısı için telif desteği verilecektir.

Kimler Başvurabilir?

Başvurular tüm gazetecilere açık olmakla birlikte projenin öncelikli destek perspektifi uyarınca kadın gazeteciler ile İstanbul ve Ankara gibi çok sayıda ulusal medya kuruluşu ya da merkezlerinin olduğu yerler haricinden başvurulara öncelik verilecek.

Platforma gönderilecek haberlerin daha önce herhangi bir mecrada yayımlanmamış olması gerekirken, haber metni ile birlikte, telif hakları haberciye ait olan ya da yazılı onay çerçevesinde elde edilen, en az 3 özgün haber fotoğrafı da bekleniyor. 

Gazeteciler Platformu’na haber göndermek için: http://gazetecilerplatformu.com/haber-gonderin/

Sorularınız için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Eğitim