Skip to main content
Image
dijital şiddet
Share

TBİD’den Dijital Şiddet ile Mücadele Projesi

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD) dijital şiddetle mücadele için yeni bir proje başlattı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye’nin finansal desteğiyle yürütülen “Dijital Şiddet ile Mücadele Projesi”, hukuk, psikoloji, iletişim, bilişim ve dijital güvenlik alanında çalışan uzmanların ve akademisyenlerin katkılarıyla dijital şiddet alanında toplumsal farkındalığın artırılmasını, gerekli yasal düzenlemelerin sağlanması için zemin oluşturulmasını ve dijital şiddeti önleyici pratiklerin hayata geçirilmesini hedefliyor.

Proje kapsamında hazırlanan dijitalsiddet.org web sitesinde ise dijital şiddete yönelik güncel haberler, uzman görüşleri, raporlar, istatistikler, makaleler, tezler yer alıyor.

Proje kapsamında  dijital şiddetle ilgili bir dizi etkinlik de gerçekleştirecek. Her ay gerçekleştirilecek dijital şiddetle mücadele webinarlarında, uzmanlar tarafından dijital şiddetin hukuki, psikolojik ve toplumsal boyutları ele alınacak.

Dijital şiddet ile mücadele kapsamında fikir üretenlerle gün boyu sürecek Dijital Şiddet İdeathonu (fikir maratonu) da gerçekleştirilecek. Dijital Şiddete İlişkin Kavramlar Sözlüğü çalışması da yürüten TBİD, dijital şiddetle mücadelede kullanılabilecek yazılımlar üzerine de çalışmalarını sürdürüyor.

Dijital Şiddet ile Mücadele projesine katkı sunmak ve daha fazla bilgi almak için projenin Instagram ve Twitter hesaplarını takip edebilirsiniz.

dijital şiddet
İlgili Eğitim