Skip to main content
Image
karakutu hafıza
Share

Hrant Dink Vakfı "KarDes Kızılay Atölyeleri"ne Davet Ediyor

Hrant Dink Vakfı, kişisel gezi rehber uygulaması KarDes'in Kızılay bölgesinin hafıza turunu katılımcılar ile birlikte çevrim içi atölyeler eşliğinde hazırlayacak.

15 kişinin katılımıyla sınırlı olacak iki atölye çalışması sonunda ortaya çıkacak olan Kızılay hafıza turu, KarDes mobil uygulamasına eklenecek. Bu çalışmaya katılmak isteyenler 28 Ağustos Pazar gününe kadar başvuru formunu tura eklemek istedikleri üç mekân önerisiyle birlikte doldurabilirler.

KarDes: Çok Kültürlü Hafıza Turları Rehberi, İstanbul’un ve Ankara’nın çok kültürlü mirasını ve çok katmanlı yapısını keşfetmek isteyen kullanıcılar için Türkçe ve İngilizce dillerinde, kişisel gezi rehberi olarak Hrant Dink Vakfı tarafından hazırlanmış bir mobil uygulamadır. KarDes uygulaması, kullanıcısına İstanbul ve Ankara’daki binden fazla çok kültürlü yapının yerini ve tarihini keşfetme,  hafıza turları ile şehirlerin çeşitli semtlerinde yürürken orada yaşamış kişilerin hikâyelerini dinleme, semtlerin ve mekânların eski fotoğraflarını görme veya hayal etme imkânı sunuyor.

 

İlgili Eğitim