Ana içeriğe atla
Image
gençlik
Share

Genç Öğrenci Aktivistler Uluslararası Sivil Toplumla Buluşuyor!

Öğrenci hakları ve kampüste ifade ve toplanma özgürlüğü alanında çalışmalarını sürdüren Sivil Alan Araştırmaları Derneği, Freedom House iş birliği ile genç öğrenci aktivistleri uluslararası sivil toplumla buluşturuyor!

sivil alan
Brüksel ve Strazburg’a yapılacak gezide, genç aktivistler Avrupa’nın önde gelen hak savunucuları ve Avrupa Birliği’nin önemli aktörleriyle buluşacak. Tabandan örgütlenmelerin sürdürülebilirliğini arttırmayı, uluslararası dayanışma ve deneyim aktarımına ön ayak olmayı hedefleyen beş günlük gezinin Kasım ayının son iki haftası içinde düzenlenmesi planlanmaktadır.* 

Avrupa Konseyi ve Parlamentosu, uluslararası hak örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin Brüksel ve Strazburg’daki temsilcileriyle buluşmalardan oluşacak gezide aşağıdaki konularda deneyim aktarımlarına yer verilecektir: 

  • Avrupa Birliği kurumlarının yapısı, çalışmalarının kapsamı, yetki alanları ve yükümlülükleri
  • Dijital kampanyalar nasıl örgütlenir, hedef kitleye sosyal medyada nasıl ulaşılır ve uluslararası kamuoyuna nasıl hitap edilir
  • Hak savunusu için ağ kurma (networking) ve uluslararası dayanışma örmenin yolları
  • Küresel çapta ifade özgürlüğünün önünde yükselen engeller ve bunlarla baş etme yolları
  • Sivil toplumda bir kariyer planlamak
  • Tabandan örgütlenmelerin maddi ve manevi sürdürülebilirliğinin yolları
  • Hak savunucuları için öz bakım yöntemleri, kriz zamanlarında topluluğunuzu nasıl ayakta tutabilirsiniz, kimden yardım alabilirsiniz

Gezide ziyaret edilecek kurum ve kişilere dair ayrıntılı bilgi katılımcılar seçildikten sonra duyurulacaktır. Öğrencilerin tüm masraflarının karşılanacağı gezi 10 katılımcıya açık olmakla beraber başvurmak için özgeçmişinizi ve bir motivasyon mektubunu 3 Eylül 2021 saat 17:00’ye kadar [email protected]g adresine  göndermeniz gerekmektedir.  Motivasyon mektubu ve özgeçmiş en fazla 2’şer sayfa uzunluğunda olmalıdır. Katılım 18 yaşından büyük tüm öğrencilere açıktır. Sınıf, cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet kimliği, etnik köken, dini inanış ve dil gibi farklı nedenlerle ayrımcılığa ya da eşitsizliğe maruz kalan adayların katılımı desteklenmektedir.

Motivasyon mektubunuzda geziye neden katılmak istediğinizi, gezinin içeriğiyle ilgili olabilecek geçmiş deneyimlerinizi, genç bir aktivist olarak gelecekte bu geziden edineceğiniz deneyimleri nasıl kullanacağınızı anlatmanız beklenmektedir. Öğrencilerin ülkedeki hak savunucularının gündemi ve küresel ölçekteki aktivizm gündemine dair fikir sahibi olması aranan kriterler arasındadır. Tüm katılımcıların gezi tarihinden önce COVID-19 virüsüne karşı aşılarını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilme sürecinde Eylül ayı içerisinde adaylarla mülakat yapılabilir. Seçilen adaylar 10 Eylül’de bilgilendirilecektir.

* ÖNEMLİ BİLGİ: COVID-19 koşulları nedeniyle gezinin düzenlenmesi ülkeler arası seyahat kısıtlamalarına bağlıdır. Gezinin düzenlenememesi ihtimaline yönelik olarak derneğimiz alternatif bir plan geliştirmiştir. Öğrencilerin ülke dışına seyahati sağlanamadığı durumda, gezide deneyim aktarımında bulunacak kurum temsilcileri ve aktivistler İstanbul’da düzenlenecek bir konferansta öğrencilerle buluşacaktır. Bu alternatif planda da öğrencilerin seyahat, konaklama, yeme-içme gibi tüm masrafları yine dernek tarafından karşılanacaktır. 

İlgili Eğitim