Ana içeriğe atla
Image
duyuru
Share

Pi Gençlik Derneği MED-Y.C.I Programı İçin Genç Katılımcı Arıyor

Pi Gençlik Derneği, Interreg NEXT MED Akdeniz Havzası Programı kapsamında yürütülen MEDiterranean Youth for Creative Impact (MED-Y.C.I) projesi için Türkiye’den 40 genç katılımcı arıyor.

18–30 yaş arası gençlere yönelik program; görsel-işitsel hikâye anlatımı, dijital yaratıcılık ve eleştirel düşünmeyi bir araya getiren uygulamalı bir öğrenme süreci sunmayı amaçlıyor. Program kapsamında katılımcılar, atölye çalışmaları, akran öğrenmesi ve uluslararası deneyim paylaşımı yoluyla yaratıcı ve dijital becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Kimler başvurabilir?

  • 18–30 yaş arası gençler
  • Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerden birinde ikamet edenler.
  • Teknik deneyim şartı aranmaz; öğrenmeye açık ve motivasyonu yüksek gençler başvurabilir.
  • Eğitimde veya istihdamda olmayan gençlerin (NEET) başvuruları özellikle teşvik edilmektedir.

Program katılımcılara neler sunuyor?

  • MED-Y.C.I Stüdyolarında görsel-işitsel hikâye anlatımı ve dijital üretim atölyeleri
  • Akdeniz bölgesinden uzmanlarla mentorluk ve yaratıcı stüdyo çalışmaları
  • Fransa, İspanya, Mısır ve Tunus’tan gençlerle uluslararası akran öğrenmesi
  • Katılımcıların kendi sosyal projelerini tasarlama ve uygulama fırsatı
  • Üretilen çalışmaların sergileneceği MED’Action Festivali’ne katılım
  • Proje ortaklarının bulunduğu ülkelerle uluslararası deneyim ve seyahat imkânı

Başvuru nasıl yapılır?

Başvurular için adayların kendilerini ve motivasyonlarını anlatan en fazla 3 dakikalık bir video hazırlamaları öneriliyor. Video yerine ses kaydı, yazılı cevap veya yaratıcı bir dosya (portfolyo, fotoğraflı hikâye vb.) da kabul ediliyor.

Son başvuru tarihi: 30 Nisan 2026

İlgili Eğitim