Ana içeriğe atla
Image
STGM'den Duyuru
Share

STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik Eğitimleri Başlıyor

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücüsü olduğumuz STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimlerine, küresel ölçekte yaşanan COVID-19 salgınına dönük önlem ve düzenlemeler doğrultusunda uzaktan eğitim yöntemleriyle devam ediyoruz.    "STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik" eğitimlerini bu kapsamda karma (senkron ve asenkron) çevrimiçi yöntemlerle gerçekleştireceğiz.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücüsü olduğumuz STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimlerine, küresel ölçekte yaşanan COVID-19 salgınına dönük önlem ve düzenlemeler doğrultusunda uzaktan eğitim yöntemleriyle devam ediyoruz. 
 
"STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik" eğitimlerini bu kapsamda karma (senkron ve asenkron) çevrimiçi yöntemlerle gerçekleştireceğiz.

Ne amaçlıyoruz?

"STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik"  Eğitimlerinde,  STÖ’lerin bütünsel yönetim yaklaşımının bir parçası olarak kaynak geliştirme ve yönetimi konusunda kapasitelerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Eğitim içeriğinde neler var?

"STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik" eğitimi aşağıdaki başlıkları kapsayacak:

  • Kaynak Yönetimine Bütünsel Yaklaşım;

  • STÖ’ler için Kaynak Geliştirme Planlaması;

  • Bağış /Yardım Toplama Yasal Düzenlemeler ve Sivil Toplumdan İyi Örnekler;

  • İktisadi İşletme ve Gelir Getirici Faaliyetler, Yasal Boyutları ve Sivil Toplumdan İyi Örnekler.

Ne zaman?

"STÖ'ler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik" eğitimleri üç ayrı katılımcı grubuyla, aşağıdaki tarihlerde aynı içerik, eğitmenler ve programla gerçekleşecek.  Bu üç tarihten sizin için uygun olanına başvuru yapabilirsiniz.  

  1. Eğitim: 12 Mayıs 2020 Salı  ve 13 Mayıs 2020 Çarşamba 

  2. Eğitim: 16 Mayıs 2020 Cumartesi ve 17 Mayıs 2020 Pazar 

  3. Eğitim: 20 Mayıs 2020 Çarşamba ve 21 Mayıs 2020 Perşembe

Nasıl?

  • Eğitimler, eğitim tarihlerinde belirtilen iki günde 10:00-15:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek;

  • Başvurularda hangi eğitime katılım tercih edildiğinin belirtilmesi gerekecek;

  • Eğitimlere kabul edilen katılımcıların davet aldıkları eğitimin tarihlerinde, iki gün boyunca tüm oturumlara katılmaları beklenecek;

  • Eğitimlerde tüm katılımcı ve uzmanların buluşacağı eş zamanlı (senkron) ve eş zamanlı olmayan (asenkron) oturumlar olacak;

  • Eş zamanlı (senkron) oturumlar için zoom çevrimiçi toplantı uygulaması; 

  • Eş zamanlı olmayan (asenkron) eğitim içerikleri için youtube kanalı üzerinden eğitimlere özel video kayıtları;

  • Eğitim sırasında gerçekleşecek değerlendirmeler için mentimeter uygulaması kullanılacaktır.

Kimler Başvurabilir?

  • STGM olarak eğitim çalışmalarında yerelde savunuculuk faaliyetleri yürüten ve kapasite geliştirme ihtiyacı duyan küçük ve orta ölçekli, hak temelli* çalışma yürüten STÖ'lere öncelik veriyoruz.  Eğitim sürecinin etkin ve verimli ilerleyebilmesi için ise katılımcı sayısı 15-20 kişi aralığında tutulacaktır. 
  • Eğitimlere her örgütü temsilen bir kişi kabul edilecekken, eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinin cinsiyet kimliğinin kadın olması ve örgütlerinin proje geliştirme ve/veya proje yönetimi süreçlerinde görevli olması tercih sebebi olacaktır.
  • Eğitimlerimizi en geniş kitlelere ulaştırabilmek kaygısıyla, eğitimlerde STGM eğitim ve desteklerinden daha önce hiç faydalanma olanağı bulamamış STÖ’lerimizden temsilcilere fırsat sunmayı hedeflediğimizi de not etmemiz gerekecek. 

Nasıl Başvuru Yapılır?

Eğitime katılmak isteyen STÖ temsilcileri 6 Mayıs Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar aşağıda linki bulunan başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilirler. Değerlendirme sonuçları, 8 Mayıs Cuma günü başvuruda bulunan adreslere e-posta aracılığıyla iletilecektir.

Başvuru Formu

Başvuru formunda yer alan bilgilerin eksiksiz doldurulması; STÖ temsilcisinin hangi eğitime katılabileceğini belirtmesi; temsilcisi olarak başvuruda bulunduğu STÖ’den iki yönetim kurulu üyesinin iletişim bilgilerini iletmeleri,  değerlendirmeye alınabilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. 

Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler.

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [236.87K]
Share
İlgili Eğitim