Ana içeriğe atla
Image
ALİKEV
Share

Depremde yıkılan ALİKEV Gençlik Merkezi’nin yerine kurulan ALİKEV Mekan açıldı

Depremde yıkılan gençlik merkezinin yerine kurulan ALİKEV Mekan kapılarını açtı. 6 Şubat depremlerinde yıkılan ALİKEV Gençlik Merkezi’nin ardından Hatay Ekinci Mahallesi’nde inşa edilen ALİKEV Mekan, 25 Temmuz’da düzenlenen törenle açıldı. Yeni merkez, gençlerin bir araya gelebileceği, üretebileceği ve dayanışma geliştirebileceği bir alan olarak tasarlandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın doğup büyüdüğü Ekinci Mahallesi’nde hayata geçirilen ALİKEV Mekan, ALİKEV’in Hatay’daki çalışmalarına yeniden ev sahipliği yapacak. Açılışa sivil toplum temsilcileri, destekçiler, sanatçılar, gönüllüler, gençler, mahalle sakinleri ve kamu temsilcileri katıldı.

Açılış programında ALİKEV Genel Koordinatörü Deniz Umut Eker, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Türkiye Mozaik Foundation adına Yörük Kurtaran, Mor ve Ötesi vokalisti Harun Tekin, Herkes İçin Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Emre Gündoğdu, Haydar Polat’ın ailesini temsilen Ali Rıza Çelik ve ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı Emel Korkmaz konuşma yaptı. Program kapsamında gençlerin deneyimlerini paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirildi ve merkezin açılışı yapıldı.

ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı Emel Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada merkezin yeniden hayata geçirilmesinin önemine değinerek, “Hatay yeniden ayağa kalkarken biz de kapılarımızı yeniden açıyoruz” dedi.

Gençler için ortak bir üretim alanı

ALİKEV Mekan’da gençlerin kullanımına açık kütüphane, sessiz çalışma alanları, kitap kulüpleri, araştırma alanları, müzik prova ve kayıt alanları ile podcast stüdyosu bulunuyor. Merkezde ayrıca sivil toplum paydaşlarının kullanabileceği ortak çalışma alanları, atölye, panel, film gösterimi ve konser gibi etkinliklere uygun çok amaçlı salon ile açık hava etkinlikleri için bir bahçe yer alıyor.

ALİKEV Mekan’ın, gençlerin buluşabileceği, birlikte öğrenebileceği ve üretim yapabileceği bir alan olarak Hatay’daki sosyal ve kültürel yaşamın yeniden güçlenmesine katkı sunması hedefleniyor.

Bir grup insan, açılışta kırmızı kurdele kesiyor; arkada balonlar ve büyük portreler var.
Bir grup insan, açılışta kırmızı kurdele kesiyor; arkada balonlar ve büyük portreler var.
Ahşap bir yapının içinde, altı kişi bir kürsünün yanında duruyor.
Ahşap bir yapının içinde, altı kişi bir kürsünün yanında duruyor.
Thumbnail
Thumbnail
İlgili Eğitim