Ana içeriğe atla

Yerel Çözüm Arayışlarıyla Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikler ile Mücadele Atölye Raporu

Bu rapor, 12–13 Temmuz 2025 tarihlerinde Ankara’da 14 kurumdan 23 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evlilikler için Yerel Çözümler Atölyesi'nin ardından üretilmiştir.
Yazar / Editör:
Raporu hazırlayan ve tasarım
Elif Melisa AKGÜN
Yayın Yılı:
2025
Konu:
Çocuk
Yayım Dili:
Türkçe
Yayınlayan:
Hayat Sende Derneği
Share

Atölyede, özellikle koruma altındaki kız çocuklarının karşılaştığı riskler ele alınarak, yerel düzeyde uygulanabilir çözüm önerileri geliştirildi; eğitimde kalma, kişisel gelişim ve toplumsal katılımı destekleyen somut faaliyet planları oluşturuldu. Grup çalışmaları ve paylaşımlar, STK’lar arası iş birliğini güçlendirmeyi ve çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerle mücadelede sürdürülebilir, kapsayıcı müdahale modelleri için ortak bir zemin oluşturmayı hedefledi.

Image
STGM

STGM Youtube Kanalına abone olun!

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Temmuz 2026