Skip to main content
Image
plan
Share

203-Proje Döngüsü Yönetimi

Hakkında

Projelerimizi planlar ve yürütürken, belirlediğimiz toplumsal sorunların çözümüne, iyileştirilmesine yönelik bir değişim iradesi her zaman bize eşlik ediyor. Projemizi etkili biçimde yürütebilmek için bu değişim isteğini planlamamız ve kendimize bir yol haritası oluşturmamız önemli. Proje planlama ve yürütme süreçlerinde sistematik bir bakış geliştirmek, aynı zamanda elimizde bulunan mevcut örgütsel kaynaklarımızı da daha etkili kullanmamız konusunda bize yardımcı olan bir unsur.

203-Proje Döngüsü Yönetimi başlığı proje kavramı ile yeni tanışacak olanlar için proje planlaması ve yönetimine dair temel bilgileri içeriyor. Aynı zamanda daha önce proje yürütmüş ve yürütmekte olanlar için de bilgilerini  tazeleme fırsatı sunuyor.

Neler Öğreneceksiniz?
  • Döngüsel yönetim yaklaşımını,
  • Program, proje, hibe, faaliyet kavramlarını ve aralarındaki farkları,
  • Mantıksal Çerçeve Yaklaşımının güçlü ve zayıf yönleri, artıları ve eksileri ile Mantıksal Çerçeve Yaklaşımının analiz ve planlama süreçlerine sağladığı faydaları,
  • Temel analizleri ve sonucunda ortaya çıkan Neden-Sonuç Zincirinin mantıksal çerçeve matrisi ile ilişkisini,
  • Varsayımlar ve Riskler kavramlarını, bunların mantıksal çerçeve matrisi ile ilişkisini,  
  • Bir projenin hedeflerine uygun faaliyet planı ve bütçe hazırlamayı,
  • Gösterge ve Doğrulama Kaynaklarının nasıl belirleneceğini.
Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

203-Proje Döngüsü Yönetimi çevrim içi programa katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Kendi belirlediğiniz zaman başlayıp, kendi belirlediğiniz hızda tamamlayabilirsiniz. Bizim size önerimiz günde 1 saatinizi ayırmanız ve 1 günde tüm programı bitirmeniz. 203-Proje Döngüsü Yönetimi içerisinde yer alan video içerikler  40 dakika; okuma materyalleri ise 20  dakika  sürüyor. Yani tüm içeriklerin toplam süresi  1 saat .

Image
YouTube Kanalı

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı

“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.

Calendar