Skip to main content
Image
faaliyetlerimiz
Share

Dünya Bankası ve Türkiye'deki STK'lar İçin İleri Düzey Eğitim: Örgütsel Gelişimde Değişim Teorisi

Batı Balkanlar ve Türkiye'deki STK'lar için İleri Düzey Eğitim Programı: Organizasyonel Gelişimde Değişim Teorisi (ToC) 28-29 Eylül (Son Başvuru: 13 Eylül 2021 Çarşamba)

AB TACSO 3 projesi, 28 – 29 Eylül 2021 tarihlerinde Batı Balkanlar ve Türkiye'deki (WBT) sivil toplum kuruluşları (STK'lar) için “Örgütsel Gelişimde Değişim Teorisi (ToC)” adlı gelişmiş bir çevrimiçi eğitim programı düzenliyor.

Eğitim programı, Ulusal Kaynak Merkezleri (NRC'ler), ulusal ve bölgesel ağlar, yeniden hibe veren kuruluşlar, sosyal hizmet sağlayıcılar, kapasite geliştirme sağlayıcıları vb. dahil olmak üzere yüksek kapasiteye sahip farklı STK'lara teorik ve uygulamalı bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. İlgilenen adayların, ToC unsurlarını, kurumsal gelişim süreçlerinde ve diğer STK'lara kapasite geliştirme desteğinde uygulama becerisi ve motivasyonunu göstermesi gereklidir. Eğitim programı İngilizce olarak uygulanacaktır.

Eğitimin amacı, WBT bölgesindeki sivil toplum kuruluşlarının örgütsel gelişimine ToC kavramının uygulanmasının gelişim etkilerini anlamaktır. Eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:

  1. Organizasyonel gelişimde ToC yaklaşımını kullanmanın faydalarını anlayın;
  2. ToC yaklaşımının organizasyonel gelişimde nasıl ve ne zaman kullanılacağına (yani planlama, stratejik karar verme, izleme, değerlendirme, iletişim, etkileme vb.) ilişkin bilgiyi artırmak;
  3. Proje ve organizasyon geliştirmede ToC arasında ayrım yapın;
  4. ToC'ye göre organizasyonel gelişim sürecinde kullanılacak farklı araçları keşfedin;
  5. Uygulamadan örneklerin ve vaka çalışmalarının gözden geçirilmesi;
  6. STK'ların kapasite geliştirme sürecinde ToC'nin özelliklerini uygulayın.

Derinlemesine yaklaşım ve pratik alıştırmalarla etkili eğitim sağlamak için, Ulusal Kaynak Merkezleri (NRC'ler), ulusal ve bölgesel ağlar, yeniden tahsis kuruluşları, sosyal hizmet sağlayıcıları, kapasite geliştirme sağlayıcıları vb. dahil olmak üzere seçilmiş yüksek kapasiteye sahip STK'ların sayısı. bölgesel eğitim sınırlı olacaktır (yaklaşık 30 ağ/kuruluş temsilcisi).

Her bir STK ağı veya kuruluşu, bölgesel eğitime katılmak için en fazla iki temsilci ile başvurabilir. Önerilen katılımcıların, organizasyon kültüründe yeni yaklaşımların tanıtılmasına ve benimsenmesine ve/veya hedef gruplara hizmet sağlanmasına katkıda bulunan görevler üzerinde doğrudan çalışması beklenmektedir. Seçim, aşağıdaki kriterlere göre EU TACSO 3 tarafından yapılacaktır:

Organizasyon, organizasyonel gelişimde ToC yönlerini uygulamada bilgi ve becerileri artırmak için motivasyon gösterir;
Kuruluş, kuruluş kültüründe ve/veya hedef gruplara hizmet sunumunda yeni yaklaşımları uygulamaya ve benimsemeye olan ihtiyacı ve hazırlığı açıkça gösterir;

  • Kuruluşun önerilen katılımcıları/temsilcisi, iç politika ve prosedürlerin oluşturulmasına ve tanıtılmasına ve kuruluş kültüründe yeni yaklaşımların benimsenmesine ve/veya hedef gruplara hizmet sunumunda uygulanmasına katkıda bulunan faaliyetlerde doğrudan yer alır.
  • Bölgesel eğitim etkinliği, bölgesel/ulusal STK ağlarının ve yeniden tahsis/sosyal hizmet sağlayıcı/kapasite geliştirme kuruluşlarının 30'a kadar temsilcisini içerecektir.

İlgilenen ve yetkin STK'lar (Ulusal Kaynak Merkezleri, ulusal ve bölgesel ağlar, yeniden tahsis eden kuruluşlar, sosyal hizmet sağlayıcılar, kapasite geliştirme sağlayıcıları vb.), Başvuru formunu 15 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 12:00'ye kadar doldurup göndererek başvurmalıdır. .

Batı Balkanlar ve Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşlarına Teknik Yardım (EU TACSO 3), Batı Balkanlar ve Türkiye'de AB tarafından finanse edilen bir projedir (www.tacso.eu).. AB TACSO 3'ün amacı, sivil toplum kuruluşlarının (STK'lar) demokratik süreçlerde aktif olarak yer alma kapasitesini güçlendirmek ve sivil toplum ve çoğulcu medya gelişimi için elverişli bir ortamı teşvik etmektir.

İlgili Eğitim