Ana içeriğe atla
Image
Herkese Lazım Dersler
Share

103-Hak Temelli Yaklaşım ve Ana Akımlaştırma

Hakkında

İnsan hakları temelli yaklaşım, uluslararası insan hakları standartlarına dayanan, insan haklarını geliştirmeye ve korumaya yönelik kavramsal bir çerçeve. Yükümlülükleri, eşitsizlikleri ve kırılganlıkları analiz etmeye ve insan haklarını engelleyen ayrımcı uygulamalarla ve adaletsiz güç dağıtımları ile mücadele eder. Bu yaklaşımın tüm plan, program ve uygulamalara yansıtılabilmesi yani ana akımlaştırılmasını hedefler.  

103-Hak Temelli Yaklaşım ve Ana Akımlaştırma herkes için eşit olanakların ve fırsatların sağlanması için yola çıkan sivil toplum örgütlerinin, hak temelli yaklaşımı içselleştirmeleri ve haklar alanına bütünlüklü bir anlayışla bakabilmeleri için gerekli olan becerilerin geliştirilmesi için tasarlandı.

Neler Öğreneceksiniz?
  • Hak temelli yaklaşımın diğer yaklaşımlardan nasıl ayrıştığını, hak özneleri ve yükümlülük sahiplerinin kimler olduğunu kavrayacaksınız,
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği ve ayrımcılık karşıtlığının hak temelli yaklaşımla olan ilişkisini öğreneceksiniz,
  • Hak temelli yaklaşımın ana akımlaştırılması için takip edilmesi gereken adımları tanımlayacaksınız; çalışma alanlarınız dışında kalan konulara ilişkin hak temelli bir perspektif geliştirme yöntemlerini öğreneceksiniz,
  • Katılım hakkı ve ifade ve örgütlenme özgürlüğünün hak temelli yaklaşımın ana akımlaştırılması içindeki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

103-Hak Temelli Yaklaşım ve Ana Akımlaştırma çevrim içi programa katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Kendi belirlediğiniz zaman başlayıp, kendi belirlediğiniz hızda tamamlayabilirsiniz. Bizim size önerimiz günde 1,5 saatinizi ayırmanız ve 2 günde tüm programı bitirmeniz. 103-Hak Temelli Yaklaşım ve Ana Akımlaştırma içerisinde yer alan video içerikler 1,5 saat, okuma materyalleri ise 1,5 saat sürüyor. Yani tüm içeriklerin toplam süresi 3 saat.

Eğitim Detayları
Süre
3 saat/kendi hızınızda
Dil
Türkçe
Eğitmen
Feray Salman
Feray Salman

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu Feray Salman, South Bank Polytechnic Şehir Ekonomisi  bölümünün derslerine katıldı. Bir süre  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda çalıştı. TMMOB, Türk Tabipleri Birliği ve IPS İletişim Vakfı’nın “alternatif bir iletişim ağı” oluşturulmasına yönelik çalışmalarında yer alarak Bianet’in kuruluşu sürecine katkıda bulundu. 1998-2004 yılları arasında İHD yönetim kurullarında yer aldı. 2005 yılından bu yana insan hakları örgütlerinin oluşturduğu İnsan Hakları Ortak Platformu’nun (İHOP) genel koordinatörlüğünü yürütüyor.

Image
YouTube Kanalı

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı

“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.

Takvim