
Sivil toplum örgütleri çalışma yürüttükleri alanlara dair doğru ve geçerli bilgiye ulaştıktan sonra bu bilgi ve verilerle destekledikleri savunuculuk faaliyetlerini hedef gruplarına ve odaklarına daha rahat ulaştırabilir ve sonuç alabilirler.
Kanıta dayalı savunuculuk, bilgi ve veriyi etkili bir argümana dönüştürerek, karar vericilere farklı ve çeşitli iletişim kanallarıyla ulaştırma süreci olarak tanımlanabilir. Eğer bilgi ve veriler güvenilir ve uygun bir şekilde edinilir, alanın durum ve ihtiyaçları çerçevesinde anlamlı bir şekilde analiz edilir ve yoruma tabi tutulursa karar vericiler üzerinde ikna edici ve etkileyici bir güce sahip olurlar.
Örgütlere kanıta dayalı savunuculuk yapabilmeleri için gerekli olan araştırma becerilerini kazandırmayı amaçlayan 403- Kanıta Dayalı Savunuculuk İçin Araştırma Yöntemleri eğitim programı, neyin kanıtına ihtiyaç duyduğunuzu anlayarak kanıt için gerekli araştırma tasarımı kararlarını vermenize, bir araştırmayı tasarıma uygun yürütmenize, araştırma sırasında çıkabilecek engellerle ilgili sorun çözme repertuarlarınızı geliştirmenize, araştırma sırasında toplanan veriyi analiz etmenize, analizlerinizi kanıta dayalı savunuculuk hedefiyle uyumlu bir şekilde raporlamanıza ve etik ilkeleri uygulayabilmenize yardımcı olmak için tasarlandı.
Yüz yüze yapılacak “403- Kanıta Dayalı Savunuculuk İçin Araştırma Yöntemleri” dersi için 3 gün ayırmanız yeterli. Bu yüz yüze eğitim 22-23-24 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bu dersin çevrimiçi destekleyici içeriklerini tamamlamak için bu linke tıklayınız.

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.