Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

21-22 Mart Nefret Söylemi Konferansı

Konu Başlıkları:İfade özgürlüğü nerede biter?Nefret söylemi nerede başlar?Nefret söylemine getirilen yasak ile ifade özgürlüğü arasındaki gerilim,Nefret söylemi ve nefret suçları arasındaki ilişki,Medya ve insan hakları kuruluşlarının kültürlerarası diyaloğu teşvik etmekte oynayabilecekleri rol.

Konu Başlıkları:
İfade özgürlüğü nerede biter?
Nefret söylemi nerede başlar?
Nefret söylemine getirilen yasak ile ifade özgürlüğü arasındaki gerilim,
Nefret söylemi ve nefret suçları arasındaki ilişki,
Medya ve insan hakları kuruluşlarının kültürlerarası diyaloğu teşvik etmekte oynayabilecekleri rol.

Konuşmacılar: Dr. Sejal Parmar & Doç. Dr. Esra Arsan
Yer: Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, E4-305
Tarih: 21 Mart 2012
Saat: 18.00-20.15

Konuşmacılar:
Dr. Sejal Parmar & Mahmut Çınar
Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, D Blok Sinema B Salonu
Tarih: 22 Mart 2012
Saat: 14.00-16.15

- 21 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek konferans www.hrantdink.org sitesinden Türkçe olarak canlı yayınlanacaktır. twitter.com/NefretSoylemi ve facebook.com/groups/nefretsoylemi adreslerinden konuşmacılara soru yöneltmek mümkün olacaktır.

- Her iki etkinlikte de İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.

DR. SEJAL PARMAR: Sejal Parmar, ismini Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi'nin ifade özgürlüğünü koruyan 19. maddesinden alan "Article 19" isimli basın özgürlüğü kuruluşunda üst düzey hukukçu olarak çalışıyor. Bunun yanı sıra, Londra Üniversitesi'nde insan hakları hukuku konusunda yüksek lisans dersi vermekte.

Çalışmaları, ifade ve haber alma özgürlüğü ile diğer insan hakları arasındaki ilişki üzerine odaklanıyor. Article 19'un ifade özgürlüğü, eşitlik, inanç özgürlüğü ve Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin 20. maddesinin kapsamı alanlarında yaptığı çalışmaları yürütüyor. İklim değişikliği, haber alma özgürlüğü, burka yasağı, ifade özgürlüğü, yeni medya, çokkültürlülük gibi birçok konuda hukuki raporlar hazırlamıştır. İfade özgürlüğü, uluslararası insan hakları hukuku ve AB insan hakları hukuku arasındaki ilişki, AB Temel Haklar Şartı üzerine akademik yayınları mevcuttur.

Advisory Council of Advocates for International Development (A4ID) üyesi olan Sejal Parmar, aynı zamanda, CIVICUS, Action Aid, Plan İnternational, Robert F Kennedy Center for Human Rights and the International Lesbian and Gay Association gibi birçok STK'ya hukuki danışmanlık yapmıştır.

DOÇ. DR. ESRA ARSAN:
 İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Esra Arsan, siyasal iletişim, siyasal gazetecilik, Avrupa Birliği ve Gazetecilik, Medya ve Demokrasi alanlarında çalışıyor.

On yıldan uzun bir süre İstanbul’daki çeşitli ulusal yayın kuruluşlarında gazetecilik yapmış olan Arsan, Türkiye’de tanınmış bir medya eleştirmenidir. Türkiye’de gazetecilik uygulamalarını incelediği makaleleri birçok gazete, dergi, web sitesi ve kitapta yayımlanmıştır.

Doktora derecesini gazetecilik üzerine alan Arsan, Politik Gazetecilik konusunda uzmanlaşmıştır. Oxford Üniversitesi Reuters Vakfı’nın eski gazetecilik öğrencisidir. "Gazetelerde Seçim Var", "Avrupa Birliği ve Gazetecilik" ve "Medya Gözcüsü" isimli üç kitabı yayımlanmıştır.

MAHMUT ÇINAR:
 Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Mahmut Çınar, Medya ve Milliyetçilik, Yeni Türkiye ve Türk Milli Kimliği’nin Ortaya Çıkışı ve Azınlık Medyası alanlarında çalışıyor. Gazetecilik, medya ve kültürel çalışmalar üzerine birçok ulusal ve uluslararası konferansa; ayrımcılık, kültürel çeşitlilik ve nefret söylemi üzerine birçok atölye çalışmasına katılmıştır. Avrupa Konseyi’nin 2009’dan beri dahil olduğu "Speak Out Against Discrimination" isimli kampanyası kapsamında gazetecilik öğrencileri ve profesyonel gazeteciler için hazırlanan eğitim paketine katkıda bulunmuştur.

 

Share
İlgili Eğitim