Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

5199 için ortak deklarasyon katılım çağrısı

Hak mücadelesi verenlere, çevrecilere, ekolojistlere, feministlere, LGBTT örgütlerine, hakları önemseyen, çalışma konularına bakmaksızın tüm STK ve KURUMLARA çağrımızdır.

Hak mücadelesi verenlere, çevrecilere, ekolojistlere, feministlere, LGBTT örgütlerine, hakları önemseyen, çalışma konularına bakmaksızın tüm STK ve KURUMLARA çağrımızdır.

logo
Lütfen hükûmetin değiştirmek istediği ve hayvanlar için çok büyük felaketlere yol açacak yeni kanuna karşı tepkimize kulak verin ve ortak deklarasyonumuzu imzalayın.

2004 yılında yürürlüğe giren ancak hiçbir hayvanın korunmasını ya da haklarının gözetilmesini tam anlamıyla sağlamayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda bir takım değişiklikler yapılmak isteniyor.

Şu anda TBMM komisyonlarında bekleyen bu konuda iki adet yasa teklifine bir de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırlayıp Başbakanlığa sunduğu bir kanun tasarısı daha eklendi. Bu kanuna göre,

- Evde beslenen hayvan sayısına çok ciddi bir kısıtlama geliyor ve bu sayı, muhtemelen "bir" olarak belirlenecek. Evlerinde hayvan olan kişilerin hayvanları tahliye tehlikesi ile karşı karşıya. Bu aynı zamanda mülkiyet hakkının da ayaklar altına alınması ve çok ciddi bir hak ihlali demek...

- Hayvanlara kötü muamele, işkence gibi fiiller 750 TL idarî para cezası ile karşılık bulacak. 750 TL ödeyen herkes, istediği gibi, hayvanlara eziyet edebilecek. 

- Hayvan deneylerinde veteriner hekim bulundurma şartı kaldırılacak. Bu da çok ciddi hayvan hakları ihlallerine neden olacak. 

- Hayvanlar, toplu şekilde "imha" edilebilecek.

- Belediye barınaklarındaki hayvanlar, özel bir izin ile deneye gönderilebilecek.

Eğer tüm bunları önemsiyorsanız ve vicdanınız bizler gibi rahat değil ise lütfen siz de deklarasyona imzacı olun ve destek verin. Yarın hayvanlar için çok geç olabilir ve evlerinizdeki hayvanlara el konabilir.

Hayvanlarla ilgili bu kadar hızlı ve yoğun gelişmeler yaşanırken, içeriklerinde, hayvan katliamlarını meşrulaştıracak maddelerin ve hükümleri saklı kalmak üzere diğer mevzuatı da bulunduran taslak ve tekliflere karşı çıkılması için, geniş katılımlı bir ortak kurumsal tepki verilmesi, ciddi bir zorunluluk haline gelmiştir.

Aşağıda ve ekte, hem TBMM komisyonlarında bekleyen teklifler hem de Bakanlıkça Başbakanlığa sunulan tasarı ile ilgili kaleme alınan ortak deklarasyon metnini bulacaksınız. Bu deklarasyon, imzacı olacak STK ve oluşumların alfabetik sıralaması ile ortak bir açıklama olarak yayınlanacaktır. Ortak deklarasyona katılmak isteyen STK ve oluşumların, 3 gün içerisinde derneğimizle e-posta yolu ile irtibata geçerek listeye adını ekletmesi önemle rica olunur.

Hayvanları bekleyen büyük felaketlerin engellenmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğinizi umuyoruz. Bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğumuzu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Saygılarımızla,

Yeryüzüne Özgürlük Derneği

http://yeryuzuneozgurluk.blogspot.com/

[email protected]

 

İlgili Dosyalar:

  1. logo [JPG] [30.85K]
  2. 5199 için ortak deklerasyon [DOC] [48.50K]
Share
İlgili Eğitim