Ana içeriğe atla
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

"Barış sağlanmadan yeni anayasa yapılamaz"

Yeni Anayasa İçin Barış Girişimi’nin İzmir’deki panelinde Fatma Bostan Ünsal ve Ayşegül Devecioğlu konuuştu. Demokratik, özgürlükçü bir anayasanın kaleme alınmasının kolay olduğu ancak hayata geçmesi için mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

İçerik Alınlık Resmi

Yeni Anayasa İçin Barış Girişimi’nin İzmir’deki panelinde Fatma Bostan Ünsal ve Ayşegül Devecioğlu konuuştu. Demokratik, özgürlükçü bir anayasanın kaleme alınmasının kolay olduğu ancak hayata geçmesi için mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

anayasa baris
Yeni Anayasa İçin Barış Girişimi'nin Pazar günü İzmir'de "İlke ve inkılapların değil, hakların ve halkların anayasası" ismiyle düzenlediği panele Başkent Kadın Platformu Başkan Yardımcısı Fatma Bostan Ünsal ve Barış ve Demokrasi Partisi Parti Meclisi Üyesi Ayşegül Devecioğlu katıldı.

Moderatörlüğünü  Ayhan Bilgen'in yaptığı panelde, girişimden Şevki Evrendilek şimdiye kadar yeni anayasa için barış  girişimin neler yaptığını slayt eşliğinde anlattı ve neden böyle bir panel düzenlediklerini, barış olmadan anayasa yapılamayacağını yapılsa bile mutabakata varılmadan yapılacağını ve her yönüyle eksik bir anayasa olacağını anlatmasıyla başladı.

Fatma Bostan Ünsal  militarist ve milliyetçi bir anayasanın değişmesini herkesin istediğini, yeni yapılacak anayasada da toplumda ötekileştirilmiş her bireyin eşit koşul ve şartlarda yaşayabileceği bir anayasa olması gerektiğini anlattı. Ayrıca yapılan anketlerde insanların çoğunluğunun demokratik talepleri gözeten bir anayasa istediğini rakamlarla ortaya koydu.

Ayşegül Devecioğlu ise bütün bunlara katıldığını söyleyerek yeni anayasa yapılırken dünyanın bir çok yerinden örnekler vererek siyasi bir af gerektiğini böylelikle insanların bu anayasa sürecine katılabileceklerini anlattı. LGBT bireylerini, azınlıkları, Kürt ulusunun  statüsünü, ekolojiyi, kadını,  ve ötekileştirilmiş her kesimi gözeten hatta pozitif ayrımcılığı getiren bir anayasanın şart olduğunu söyledi. Ayrıca anayasa talebinin halktan geldiğini ve partiler üstü bir şey olduğunun altını çizdi.

Salondan da zengin tartışmaların yaşandığı panelde, demokratik, özgürlükçü bir anayasanın kaleme alınmasının kolay olduğu ancak hayata geçmesi için mücadele edilmesi gerekliliği vurgulandı. Girişimin her Çarşamba toplandığı ve her cumartesi barış eylemine devam edeceği belirtilerek salondakilere  girişime destek vermesi çağrısı yapılarak toplantı bitirildi.

http://bianet.org/bianet/siyaset/138826-baris-saglanmadan-yeni-anayasa-yapilamaz

İlgili Dosyalar:

  1. anayasa baris [JPG] [31.25K]
Share
İlgili Eğitim