Ana içeriğe atla
Image
Mevzuat
Share

Belediye Sivil Toplum İş Birliği Nasıl Yürütülür? 

Yerel yönetimler uzun zamandır demokratikleşme başlığının olmazsa olmaz kavramlarından biri iken, dünyada ekolojik, ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunların neredeyse hepsinin birer kent meselesi haline de gelmesiyle kent yönetiminin demokratikleşmesi daha da önem kazanıyor.

Demokratik yerel yönetişim için ise kentin tüm paydaşlarının kent yönetimine dâhil olması bekleniyor. Bu noktada yerel demokrasiyi güçlendirecek başlıklardan biri de belediye - sivil toplum iş birliklerinin geliştirilmesi ve uygulanması. 

Yerel demokrasi için belediye sivil toplum iş birliğinin nasıl sağlanabileceğine ilişkin TESEV, "Daha Demokratik bir Yerel Yönetişim için Sivil Toplumun Desteklenmesi Projesi" kapsamında bir rapor yayınladı. 

Itır Akdoğan tarafından hazırlanan "Yerel Demokrasi İçin Belediye Sivil Toplum İş Birliği" başlıklı raporda belediye ve kamu sivil toplum iş birliği için yasal çerçeve,  kalkınma planlarındaki politika yolculuğu ve uygulamada yaşanan sıkıntılar ele alınırken,TESEV’in Avrupa Birliği’nin Kamu – Sivil Toplum İşbirliğini Güçlendirmek için Ortaklıklar Ağlar Programı kapsamında yürüttüğü Daha Demokratik bir Yerel Yönetişim için Sivil Toplumun Desteklenmesi projesi kapsamında geliştirilen MoDeL uygulaması ve belediye sivil toplum iş birliğini güçlendirecek öneriler de yer alıyor. 

Hazırlanan çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili Eğitim