Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Kadınlar Ekolojik Dönüşümde

Emet Değirmenci'nin editörlüğünü yaptığı "Kadınlar Ekolojik Dönüşümde" kitabı yayınlandı. Ekofeminizim ülkemizde az bilinen ve üzerine az çalışılan bir kavram. Türkiye'den ve dünyanın değişik köşelerinden sadece bu kitap için eline kalem alan kadınlar, mücadelelerini, görüşlerini ve deneyimlerini Emet Değirmenci'nin editörlüğünde, okurlarla paylaşıyor. 29 Haziran'da İstanbul'da, 11 Temmuz'da Ankara'da yapılacak söyleşi ve imza günlerine siz de davetlisiniz.

Emet Değirmenci'nin editörlüğünü yaptığı "Kadınlar Ekolojik Dönüşümde" kitabı yayınlandı.

Ekofeminizim ülkemizde az bilinen ve üzerine az çalışılan bir kavram. Türkiye'den ve dünyanın değişik köşelerinden sadece bu kitap için eline kalem alan kadınlar, mücadelelerini, görüşlerini ve deneyimlerini Emet Değirmenci'nin editörlüğünde, okurlarla paylaşıyor.

29 Haziran'da İstanbul'da, 11 Temmuz'da Ankara'da yapılacak söyleşi ve imza günlerine siz de davetlisiniz.

Söyleşi-29 Haziran İstanbul

Emet Değirmenci
Latife Ebru Talum
Ayşen Eren
Zeynep Kadirbeyoğlu

29 Haziran 2010 Salı
Saat: 18:00-19:00
Yeşilev
İstiklal Cad.
Balo Sk. 21/1
Beyoğlu, İstanbul

 


Söyleşi ve Kitap İmza - 11 Temmuz Ankara

Emet Değirmenci
Zübeyde Seven Turan

11 Temmuz 2010 Pazar
Saat: 16:00-18:00
Kurgu Kültür Merkezi
Konur Sokak 13/5. Kızılay
Ankara

“ ...Kadın ve doğanın aynı ataerkil endüstriyel- kapitalist kültür tarafından tahakküm altına alındığını belirtmeliyim. Toplumsal ekoloji felsefesinin kurucusu Murray Bookchin'in belirttiği gibi 'toplumda ilk ortaya çıkan egemenlik ilişkilerinden biri erkeğin kadın üzerindeki tahakkümü'olduğuna göre kuşaktan kuşağa tekrarlanarak gelen patriarkiyi sökmek oldukça uzun zaman gerektirecektir. Ancak Michel Foucault’nun da belirttiği gibi kadına yönelik toplumsal cinsiyet ayrımı üzerinden gerçekleşen tahakküm ilişkisi biyolojik farklılıklara bağlı değildir. Kısacası biyolojik determinizm ile de cinsler arası bir eşitlik sağlanamayacağını tesbit etmeliyiz. Ayrıca cinsler arası eşitliğin ırk sınıf gibi değişik komplex bileşenleri de içerdiğini göz önünde tutmalıyız.”

Share
İlgili Eğitim