Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Sivil Toplum, Feminizm ve Örgütlenme

Amargi İzmir Eylül ve Ekim aylarında "Sivil Toplum, Feminizm ve Örgütlenme" üst başlıklı bir dizi atölye gerçekleştirecek.

Amargi İzmir Eylül ve Ekim aylarında "Sivil Toplum, Feminizm ve Örgütlenme" üst başlıklı bir dizi atölye gerçekleştirecek.

Feminist hareketin önemli bir özelliği de ulaşmak istediği toplum biçimini, örgütlenme biçimi haline getirerek yaşatılabileceğini gösterme çabasıdır. Tüm tahakküm biçimlerini sorgulayan feminizmin, örgütlenme tezahürünün de anti-hiyerarşik, anti-otoriter, gönüllülüğe dayalı, şiddet, homofobi, transfobi, bifobi ve ırkçılık karşıtı olma uğraşı da bunun sonucudur. Buradan hareketle “feminist örgütlenme”ye bakacağımız, teori ile pratiği ne oranda birleştirebildiğimizi ve birleştirilebileceğimizi sorgulayacağımız bu atölyeleri hazırlarken de bir çok başlangıç noktası çıktı karşımıza.

Kamusal alanda tahakkümü ve iktidarı sorgularken örgüt ‘iç’i politikamız olarak da bunları sorgulamamız ve uygulayabilmemiz... Geçmişten günümüze edinilen deneyimleri bilerek ve bunun getirdiği farkındalıklarla şimdiyi örgütleme... Feminist örgütler olarak kamusal alanda görünür olma biçimlerimiz, eylemliliklerimiz; farklı eylemliliklere ne kadar alan açtığımız, ‘farklılığı’ ne kadar aradığımız... Bu eylemlilikleri gerçekleştirirken, yan yana durduğumuz çeşitli örgütlerle 'biraraya gelme' çabamız... Bunlara bakmadan önce göz atılması gereken kamusal alan-özel alan ayrımı ve sivil toplum... Ve feminist bir sivil toplum kuruluşu olmanın imkanları, olanakları... Tüm bunlar, “feminist örgütlenme” gibi cevapları aradıkça soruları çoğalan bu geniş konuya yaklaşırken koyduğumuz başlangıç noktaları. Sorular sormaya bizleri iten ise ortak politika ürettiğimiz örgütlerimiz ve örgütlenme uğraşımız...

Hep beraber konuşarak soruları ve cevapları çoğaltmayı umduğumuz bu atölyelere örgütlü ve örgütsüz herkesi bekliyoruz.

Atölyeler 17 Eylül'de başlayacak ve Cumartesi günleri olacaktır. Programımızın detayları aşağıdadır.

Katılımcı sayısını bilmek adına [email protected] adresine katılımınızı bildirmenizi rica ederiz. Elbette ki kayıt yaptırmadan gelen sürprizlere de açığız:)

17 Eylül – ÖZEL ALAN KAMUSAL ALAN AYRIMINDAN HARAKETLE SİVİL TOPLUM (Nilgün Toker'in sunumu ile) (Tüm cinsiyet kimliklerine açık olacaktır.)

1 Ekim – SİVİL TOPLUM KURUMLARI, İMKANLARI VE SINIRLILIKLARI (Tüm cinsiyet kimliklerine açık olacaktır.)

15 Ekim – FEMİNİST ÖRGÜTLENME NASIL OLMALI? (Kadın katılımlı)

22 Ekim – FEMİNİST EYLEMLİLİK VE KAMUSAL ALANDA GÖRÜNÜR OLMA (Kadın katılımlı, iki oturum)

I. oturum: Farklı kadın örgütleri / kadınlarla bir araya gelişlerin eylemliliğe yansıması; günümüzde bilinç yükseltme toplantılarının feminist eylemlilikteki yeri; deneyim aktarımı-eksikliği

II. oturum: Protestoculuk mu, kendi gündemini yaratmak mı?: Feminist hareket ülke gündeminden ayrı kendi gündemini nasıl yaratıp canlı tutabilir? Yaratıcı eylemlilik: İktidarın belirlediği alanda eylemlilik mi kendi alanını yaratmak mı? "Kurtarılmış bölgeler".

Share
İlgili Eğitim