Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişim Projesi

TANDEM – Kültür Yöneticileri Değişim Projesi, Mercator Vakfı (Essen) ve Avrupa Kültür Vakfı (Amsterdam) desteğiyle MitOst (Berlin), İstanbul Bilgi Üniversitesi (İstanbul) ve Anadolu Kültür (İstanbul) ortaklığında gerçekleşecek yeni bir girişim. Proje, ağırlıklı Almanya olmak üzere Avrupa’nın farklı kentlerinden ve kurumlarından 15 kültür yöneticisi ile Anadolu kentlerinde faaliyet gösteren kültür kurumlarında çalışan 15 kültür yöneticisi arasında işbirliği oluşturmayı ve ortak projeler ortaya koymayı hedefliyor. Proje, Anadolu kentlerinde kültür-sanat alanında etkin kurumlardan kültür yöneticilerinin uluslararası işbirlikleri oluşturmalarına, deneyim kazanmalarına ve birlikte üreterek var olan işbirliklerini güçlendirmelerine fırsat yaratmayı amaçlıyor.

TANDEM – Kültür Yöneticileri Değişim Projesi, Mercator Vakfı (Essen) ve Avrupa Kültür Vakfı (Amsterdam) desteğiyle MitOst (Berlin), İstanbul Bilgi Üniversitesi (İstanbul) ve Anadolu Kültür (İstanbul) ortaklığında gerçekleşecek yeni bir girişim.
Proje, ağırlıklı Almanya olmak üzere Avrupa’nın farklı kentlerinden ve kurumlarından 15 kültür yöneticisi ile Anadolu kentlerinde faaliyet gösteren kültür kurumlarında çalışan 15 kültür yöneticisi arasında işbirliği oluşturmayı ve ortak projeler ortaya koymayı hedefliyor. Proje, Anadolu kentlerinde kültür-sanat alanında etkin kurumlardan kültür yöneticilerinin uluslararası işbirlikleri oluşturmalarına, deneyim kazanmalarına ve birlikte üreterek var olan işbirliklerini güçlendirmelerine fırsat yaratmayı amaçlıyor.

Ne Hedefliyoruz?
Projenin temel hedefi Anadolu kentlerinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla Avrupa’da özellikle Almanya’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasına uzun soluklu bir işbirliği ve iletişim ağı yaratmak. Bu doğrultuda, Türkiye’den 15, Avrupa’dan 15 kültür yöneticisi ve kurumu arasında örnek bir işbirliği ağı yaratmak ve iki yıllık bir çalışma ile bu işbirliklerinden somut projeler ortaya koymayı amaçlıyoruz.

Neden bu projeyi yapıyoruz?
Farklı kültürler arasında diyalog geliştirmede birlikte çalışmak ve üretmenin önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Bu projenin farklı deneyimleri paylaşmak ve birlikte yaratıcı süreçlere dahil olmak için önemli bir fırsat yaratacağına umuyoruz.

Projeye kimler katılabilir?
Proje başvurumuz kültür-sanat alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve girişimlerden kültür yöneticileri/proje yöneticilerine açık. Adayların uluslararası işbirliğine açık olmaları, İngilizce ya da Almanca dillerinden birini kendilerini ifade edecek kadar bilmeleri ve uzun vadeli bir projede uluslararası bir ortakla birlikte üretmek için istekli olmaları gerekiyor. Proje yönetimi ve uygulaması konusunda deneyim sahibi olmak ve yaşadıkları kentte kültür-sanat alanında aktif olmak da adayların başvurularının değerlendirilmesinde önemli olacak.

Proje etkinlikleri neler?
Proje etkinlikleri hem Avrupalı hem de Türkiyeli kültür yöneticileri/proje yöneticilerinin uluslararası proje geliştirme, uygulama ve yönetme konusunda kapasitelerini artırmak ve birlikte üretmek amacıyla amacına yönelik tasarlandı. Projede yer alan temel aktiviteler ise şu şekilde sıralanabilir;
• İstanbul Buluşması
• Avrupa ve Türkiye’de 10’ar günlük atölye, eğitim ve çalışma ziyaretleri
• Ortak proje geliştirme ve üretiminde bilgi ve deneyim desteği
• Ortak proje üretiminde 5000 Euro fon desteği
• Ortak projelerin Almanya ve Türkiye’de gösterimleri

Nasıl Başvuracağız?
Başvuru için son tarih 31 Mayıs 2011

Başvuru formunu indirmek, proje hakkında daha fazla detaya ulaşmak ve sıkça sorulan sorular ve cevapları görmek için lütfen Anadolu Kültür’ün web sayfasını ziyaret ediniz: http://www.anadolukultur.org

Türkiye’den yapılacak başvurular için - www.anadolukultur.org
Anadolu Kültür - Serra Özhan Yüksel [email protected] ; [email protected]

Avrupa’dan yapılacak başvurular için - www.mitost.org  
MitOst - Henrieke Moll [email protected]

Share
İlgili Eğitim