Ana içeriğe atla
Image
sivil toplum rapor
Share

AB TACSO 3 Projesi kapsamında “Hikaye Anlatıcılığı ve Etkili İletişim” Bölgesel Eğitim Programı duyurusu

EU TACSO 3, Kapasite Geliştirme ve P2P Program Paketi İletişim ve Görünürlük kapsamında Batı Balkanlar ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları (STK'lar) için Hikaye Anlatımı ve Etkili İletişim konusunda çevrimiçi bir eğitim düzenliyor.

Eğitim 20 Aralık Pazartesi ve 21 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek olup, her gün tam gün program öngörülmektedir.

Eğitimin amacı, STK'ların iletişim becerilerindeki kapasitelerini daha da geliştirmek ve farklı iletişim kanalları aracılığıyla genel bir kitleye ve belirli hedef gruplara sunulan çekici hikayeler hazırlamalarını sağlamaktır. Sivil toplum çalışmalarının hikayeleri, gerçekleri ve istatistikleri, etkileri hakkında ikna edici bir mesaja dönüştüren anlatılardır, ancak iyi hikaye anlatımı, eğitim ve uygulama gerektiren bir beceridir. Hikâye Anlatma ve Etkili İletişim konulu eğitim, STK'ların iletişim aracı olarak hikâyelerin gücünü anlamalarına yardımcı olmanın yanı sıra kendi hikâyelerini nasıl başarılı bir şekilde oluşturup şekillendireceklerini ve bunları daha inandırıcı ve geniş bir şekilde iletmeyi öğrenmelerini amaçlamaktadır.

Ele alınacak somut konular şunlardır:

  • Öykü anlatmanın ilke ve yöntemleri;
  • Gerçek bir hikaye geliştirmede Design Thinking metodolojisinin ve SCAMPER tekniklerinin kullanılması;
  • İletişim kanalları ve yaklaşımlarındaki farklılıklar;
  • Halkla ve medya ilişkilerinin temelleri (Güvenilir ve Etkin İletişim);
  • AB iletişim gereksinimleri;
  • Başarı Öyküleri – bir STK'nın çalışmalarını sergilemek;
  • Halkla ve medyayla ilişkilerin temelleri;
  • Medya ve Halkla İlişkiler Etiği;
  • Halk ve medya ilişkilerinin temelleri (Etkin İletişim).

Başvuru için son tarih 14 Aralık 2021 Salı 17:00 CET'dir.

Eğitim, eğitmenler tarafından hikaye anlatımı yöntem ve ilkeleri, iletişim kanalları ve pratik uygulamaları (sosyal medya, web, geleneksel medya – TV, radyo, haber – portallar), halkla ilişkiler  ve medya ilişkileri (anahtar mesajlar, veriler, pratik ipuçları), AB iletişimi ve görünürlük gereklilikleri hakkında derinlemesine bilgi (AB kurallarının ve en iyi uygulamaların sunumu) ve iletişim araçlarının temelleri (haberler, bilgiler, uzun metrajlı hikaye, video türleri, infografik, fotoğraf) konularında eğiticilerin sunumlarından oluşan iki günlük uygulamalı eğitim oturumlarını kapsamaktadır.

Eğitim İngilizce olacaktır.

İlgilenen katılımcılar, eğitim sonrasında takip eden mentorluk desteğinden yararlanma olanağına sahip olacaklardır.

Eğitime katılmak üzere bölgeden 20 kadar STÖ temsilcisi seçilecektir. Katılımcılar, önceden tanımlanmış kriterlere göre aşağıdaki gibi seçilecektir:

  • Seçilen temsilciler, halkla ve onların seçmenleriyle iletişim kapsamlarını geliştirmekle ilgilenen bir STK'dan olmalıdır;
  • Seçilen temsilciler iletişim konusunda çalışmaktadır ve bu alanda temel bilgilere sahiptir, yani iş portföylerinin bir kısmı veya tamamı iletişim alanındadır;
  • Seçilmiş temsilcilerin halkla ilişkiler, medya ilişkileri, yeni ve sosyal medyaya ilgisi vardır;
  • Sosyal Medya, Web/Blog ve Adobe Reader gibi dijital araçlar, Adobe Tasarım araçları (Photoshop, Illustrator, InDesign) veya atanmış temsilciler tarafından video platformları gibi temel dijital kanallar bilgisi bir varlık olarak kabul edilecektir.

Çeşitliliği ve eşit erişimi sağlamak için her bir STK, eğitime katılması için bir temsilci atayabilir. Temsilcilerin temel bir coğrafi dengesi korunacaktır.

EU TACSO 3, STK'ların başvurmayı planlarken yukarıda belirtilen kriterleri göz önünde bulundurmasını şiddetle tavsiye eder.

İlgilenen katılımcılar Başvuru Formunu 14 Aralık 2021 Salı 17:00 CET'den önce doldurmalıdır.

İlgili Eğitim