Ana içeriğe atla
Image
hibe duyurusu
Share

Hayata Destek Derneğinden Açık Çağrı: Kooperatif ve Sosyal Girişimleri Destekliyoruz!

Katılımcı, demokratik, adil ve sürdürülebilir gelir modellerini güçlendirmek, çok kültürlü yapıların uyumuna katkı sunmak için yürüttüğümüz destek programımızda, ortaklarımızı belirlemek için başvuruları almaya başladık. Son başvuru tarihi 9 Nisan 2021.

Programın İçeriği

Hayata Destek Derneği olarak UNHCR desteğiyle yürüteceğimiz, kooperatif ve sosyal girişimlerin desteklenmesine yönelik yeni programımız başlıyor. Program kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren ve bünyesinde yerel topluluklar ile geçici koruma ve/veya uluslararası koruma kapsamındaki mültecileri barındıran kooperatif ve sosyal girişimler bir dizi faaliyet yoluyla desteklenecek. Uygunluk kriterlerine göre belirlenecek organizasyonlara sunulacak destekler kapsamında, gelir getirici faaliyetlerle sürdürülebilirliği artırmaya ve hem teknik kapasiteyi hem de sosyal uyumu güçlendirmeye yönelik birçok aktivite yer alacak. Başvurucuların ihtiyaçları doğrultusunda, birlikte çerçevelendirilecek desteklerden yararlanacak olan kooperatif ve sosyal girişimlere, ayni ve nakdi destekler de sağlanabilecek.

İhtiyaç Analizi ve Desteklerin Kapsamı

Destek programına başvurular çevrimiçi alınacak ve ‘Başvuru Rehberi’nde belirtilen uygunluk ve değerlendirme çerçevesine göre analiz edilecek. İlk değerlendirmelerin ardından yapılacak mülakatlar sonucunda, destek programından yararlanacak 10 organizasyon belirlenecek. Bu iki aşamalı değerlendirme sonucunda seçilen organizasyonlarla birlikte bir ihtiyaç analizi yürütülecek. Böylece netleştirilen ihtiyaçlar çerçevesinde organizasyonlara makina, ekipman, hizmet ya da eğitim destekleri sunulacak.

Destek programı için belirlenecek organizasyonlar, Hayata Destek sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Programa Uygunluk Kriterleri

  1. Sosyal girişim niteliğine imkan veren bir tüzel kişi olmak:
    1. Vakıf ve derneklerin iktisadi işletmeleri
    2. Kooperatifler
    3. Sosyal etki yaratmayı amaçlayan şirketler (anonim, kolektif, limited, komandit)
  2. Sosyal girişim bünyesinde, geçici koruma ve/veya uluslararası koruma altındaki mülteciler ve yerel topluluk mensuplarını üye, ortak, çalışan ya da yararlanıcı olarak bir arada bulundurmak,
  3. Elde edilen kârın (pozitif gelir-gider farkının) üyelerine ya da ortaklarına dağıtılmadığını veya dağıtımın sınırlandığını kanıtlamak (ticaret şirketleri için),
  4. Ana sözleşmesinde/tüzüğünde/esas sözleşmesinde gelir getirici bir faaliyet tanımı bulundurmak.

Başvuru rehberine ulaşmak için tıklayın.

Başvuru sayfası için tıklayın.

doküman ikonu
İlgili Dokümanlar
İlgili Eğitim