Ana içeriğe atla
Image
SSF -2022
Share

Türkiye’nin Renkleri, Sesleri, Dokuları Sivil Sesler Festivali'nde Buluştu

Dünyayı iyileştirmek, güzelleştirmek ve demokratikleştirmek isteyenlerle üç yıllık bir aradan sonra evimizde, Ankara'da Sivil Sesler Festivali'nde buluştuk. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz festivalde Türkiye'nin 58 kentinden 600'ü aşkın sivil toplum temsilcisini ağırladık.

Kadın haklarından çocuk haklarına, kent haklarından hayvan haklarına, dijital haklardan toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar pek çok farklı başlıkta çalışma yürüten sivil toplum örgütünü bir araya getiren festivalin açılışına Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut konuk olurken, büyükelçi konuşmasında Türkiye’nin ve Anadolu'nun kültürel mirasının ve farklı dokularının sivil toplum örgütlerinin çeşitliliğine yansımasında görüldüğünü anlattı.

Dünyayı örgütlenerek iyileştirmek mümkün mü?

“Mademki değişim istiyoruz, o zaman güçlü olmalıyız” sloganıyla düzenlediğimiz festivalde iki ana panel ile de sivil toplumu mercek altına aldık.

İlk gün sivil toplum hakkındaki gerçekleri ve mitleri “Dünyayı Örgütlenerek İyileştirmek / Sivil Toplum: Mitler ve Gerçekler” başlığında konuştuk. Dünyayı örgütlenerek iyileştirmek mümkün mü? sorusuna Liverpool Üniversitesi’nden Özge Zihnioğlu, Hayata Destek Derneği Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, Yönetim Kurulu üyemiz Nesrin Algan ve İrlanda’dan proje ortağımız Hugh O'Reilly ile yanıt aradık. 

SSF birinci gün

İkinci gün ise sivil toplumun daha iyi bir dünya inşasında güncel olarak ne yapabileceğini “Bugün Alanda / Sokakta Güçlü Olmak / Sivil Toplum: Tarihsel Olanaklar ve Güncel Fırsatlar” başlığında ele aldık.  Sivil toplumun geçmişinden aldığı miras geleceği değiştirmeye yetecek mi? Geleceği nasıl şekillendireceğiz? sorularının yanıtlarını Kaos GL'den Umut Güner, Uçan Süpürge Vakfı’ndan Halime Güner ve Doğa Derneği'nden Tuba Kılıç ile konuştuk.

SSF 2022 2'nci gün

Türkiye’nin renkleri, sesleri, dokuları hepsi bu festivalde

İki gün süren festivalde 140'a yakın örgüt stant açarak çalışmalarını anlatma fırsatı bulurken,  50'yi aşkın atölye, panel, forum ve söyleşi düzenlendi.

Dijital güvenlik, yaşlılara yönelik şiddet ve ihlaller, güvenli ilişkiler, çocuk katılımı, kamusal mekanların tasarımı, hak temelli habercilik, cinsiyet eşitliği festivalde düzenlenen atölyeler arasındaydı. 

Festivalde göçmenlerin geldikleri ülkenin yemek kültürüne alışmak için gösterdikleri uyum süreçleri de konuşuldu, ayrımcılık farkındalığını geliştirmek için oyun da oynandı, hak temelli haberciliğin nasıl yapılabileceği de aktarıldı.

İki gün süren festivalde müzik de eksik olmadı. Festivalin açılışı SGDD-ASAM Al Farah Çocuk Korosu ile yapılırken, Çim Amfi'de ise gündelik hayatı kolektif katılım ile şarkılara dönüştüren Sosyal Müzik ve serebral palsili çocukların bir araya gelerek oluşturduğu SERÇEV Çocuk Korosu da yer aldı. Festivalin kapanışı ise DJ Nihal Sandıkçı ve Eda Baba konseriyle oldu. 

SSF
SSF 2022
SSF 2021
SSF 2022
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2021
SSF 2022
SSF 2022
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
İlgili Eğitim
İlgili İçerikler