Ana içeriğe atla
Image
Ah bir web sitemiz olsa
Share

Zorluklarla Baş Etmede Hem Bizim Hem Örgütlerin Birbirinden Öğreneceği Çok Şey Var

BİRLİKTE Kurumsal Destek Programı Koordinatörümüz Tuğçe Bahadır Sivil Sayfalar'ın Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği desteğiyle düzenlediği “Pandeminin Sivil Topluma Etkileri” başlıklı online çalıştaya katıldı. Bahadır çalıştayda hem STGM hem de BİRLİKTE Program faydalanıcılarının pandemiye karşı geliştirdiği çözüm önerilerini anlattı.

Sivil Sayfalar'ın 19 Ekim'de düzenlediği  “Pandeminin Sivil Topluma Etkileri” başlıklı online çalıştayda toplantıya katılan STÖ temsilcileri, pandemiden etkilenme düzeyleri, karşılaştıkları zorluklar ve bunlarla mücadelede geliştirdikleri yollar ile çözüm önerilerini paylaştı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve yürütücüsü olduğumuz  BİRLİKTE: Yerel STÖ’ler Kurumsal Destek Programı Koordinatörü Tuğçe Bahadır, fırsatlara erişim konusunda diğer sivil toplum örgütlerine kıyasla daha şanslı bir ekip olmalarına rağmen, STGM'nin süreci “en minimum hasarla nasıl atlatırız?” anlayışı ile yönettiği söyledi.

BİRLİKTE Programının kapasite geliştirme programı olması sayesinde programın kendilerine revizyona gitme konusunda esneklik sağladığını ve BİRLİKTE faydalanıcılarının çoğunun da destekleri teknoloji giderlerine kaydırdıklarını belirtti. 

Tuğçe Bahadır Sivil Sayfalar

Pandemide Online İmkanları Kullandık

Hedef kitleye ulaşma konusunda BİRLİKTE programı kapsamında bulduğu yeni yöntemin online radyo istasyonu yayınlamak olduğunu söyleyen Bahadır, haftada 2 gün radyo yayını yaptıklarını ve yayını hem müzik hem dayanışma için kurguladıklarını söyledi.

BİRLİKTE Radyosu'na hem program faydalanıcılarını hem de farklı konuklar aldıklarını anlatan Bahadır, yayınların pandemi nedeniyle eve kapanılan ve yasakların olduğu dönemde BİRLİKTE faydalanıcıları için moral olduğunu söyledi. 

BİRLİKTE Faydalanıcıları Farklı Yöntemlerle Pandemi İle Mücadele Etti

Pandemide sivil toplum örgütlerinin deneyimlerinin ve sorunlara müdahalede geliştirdikleri çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştayda Tuğçe Bahadır, BİRLİKTE faydalanıcılarının pandemi krizine çözüm üretmekte başarılı olduğunu ve pandemiden kaynaklı sorunlara farklı çözümler geliştirdiklerini aktardı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çocuklarla çalışma yürüten BİRLİKTE faydalanıcılarından Rengarenk Umutlar Derneği'nin çocuklara tele-konferans, whatsapp üzerinden ulaştığını ve faaliyetlerini yaratıcı yöntemlerle sürdürdüğünü anlatan Bahadır, Tekirdağ’da pandemiye rağmen kapı kapı dolaşıp Romanlara ulaşmayı başaran Tekirdağ Çiflikönü Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarını da anlattı. 

Bahadır, BİRLİKTE faydalanıcılarından olan Rengarenk Umutlar Derneği gibi bünyesinde “Bileşenlerini içeren, onları çok iyi tanıyan ve sahaya erişimi çok iyi bilen örgütlerin” daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle alanda aktif çalışmayı sürdüren kurumlardan ilham verici fikir ve örnekler çıktığını kaydetti. 

“Gerçekten zorluklarla baş etmede hem bizim hem örgütlerin birbirinden öğreneceği çok şey var” diyen Bahadır, sivil alanda daha sıkı ilişkide olma ve dayanışmadan başka bir seçenek olmadığını kaydetti.

İlgili Eğitim