Skip to main content
Image
Herkese Lazım Dersler
Share

Herkese Lazım Dersler

Çevrim İçi Platform
Genel Bilgi

Sivil toplum alanına bir giriş yapmak, alanımızdaki temel kavramları ve tartışmaları tanımak, bu alan içerisinde yaratmak istediğimiz değişimi tanımlayabileceğimiz yaklaşımları ve temel becerileri tanıtmak amacıyla tasarlandı. 

Herkese Lazım Dersler, 4 başlıktan oluşuyor. Her bir başlık birbirinden bağımsız ama bir o kadar da birbirini destekleyecek şekilde kurgulandı. 

Herkese Lazım Dersler içerisinde yer alan her bir başlık sahadaki pratik deneyimler ile akademik ve profesyonel bilgiyi birleştiren kapsamlı ve yapılandırılmış bir çevrim içi kapasite güçlendirme programı. Çevrim içi program içerisinde ele alınan başlıklar temel kavramları, tartışmaları ve bilgileri içeriyor. Bu haliyle yüz yüze programının temelini oluşturuyor, başvurunuz sırasında çevrim içi içerikleri bitirmiş olmak size bir öncelik sağlıyor.

Ne Öğreneceksiniz?

Herkese Lazım Dersler içinde;

  • Sivil topluma ilişkin temel kavramları, yaklaşımları ve tartışmaları tarihsel süreç içerisinde tanımlayacak, kendinizi sivil toplum ekosistemi içerisinde konumlandıracaksınız,
  • Örgütsel tasarım ve örgütsel kapasite kavramlarını pekiştirecek, örgüt yönetiminin olmazsa olmazlarını öğreneceksiniz,
  • Ana akımlaştırma kavramını hak temelli yaklaşımla ele alacak, kapsayıcı bir bakış açısını yerleştirmenin önemini kavrayacaksınız,
  • İletişim becerilerinize odaklanacak, katılım ve savunuculuk faaliyetlerini iletişim temelinde tanımlayacaksınız.

 

Kimin için?

Sivil toplum alanıyla yeni tanışmış, temel kavramlar hakkında bilgi ve becerisini arttırmak isteyen aktivistler, gönüllüler, çalışanlar kadar bu alanda uzun zamandır yer alan, bilgi ve becerisini tazelemek isteyen herkes, Herkese Lazım Dersler’e katılabilir. Programı takip edebilmek için ele alınan konu başlıklarına ait herhangi bir temel bilgi ve beceriye ihtiyaç yok.
 

Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

Kendi belirlediğiniz zaman başlayıp, kendi belirlediğiniz hızda tamamlayabilirsiniz. Bizim size önerimiz haftada 3 saatinizi ayırmanız ve 4 haftada tüm programı bitirmeniz. Herkese Lazım Dersler içerisinde yer alan video içerikler 7  saat, podcast içerikler 1,5 saat; okuma materyalleri ise 4,5 saat sürüyor. Yani tüm içeriklerin toplam süresi 12 saat.

Nasıl Katılabilirsiniz?

Herkese Lazım Dersler programına isterseniz çevrim içi, isterseniz yüz yüze katılabilirsiniz. 

Eğer kendi öğrenme hızınızda, kendi belirlediğiniz zamanda ve yerde Herkese Lazım Dersler’i çevrim içi almak isterseniz, “çevrim içi” butonuna tıklamanız ve kayıt olmak için belirlenen adımları takip etmeniz yeterli. Kaydınızı tamamladıktan sonra Herkese Lazım Dersler’e ait çevrim içi içeriklere ulaşabileceksiniz. Yüz yüze programa başvuru yapmadan önce bu çevrim içi içerikleri bitirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede başvurunuza bir öncelik sağlamış olacaksınız.

Katılım Belgesi

Herkese Lazım Dersler çevrim içi programı içerisinde yer alan her bir başlığı tamamladığınızda dijital “Herkese Lazım Rozeti” alacaksınız. Program sonunda 4 adet dijital rozeti elde ettiğinizde adınıza düzenlenmiş dijital “Katılım Belgesi”i kayıt yaptırırken kullandığınız e-posta adresinize gönderilecek.

Calendar
Share
Image
YouTube Kanalı

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı

“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.

İlgili Eğitim