
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun en ayırt edici özelliği, adından kaynaklanmaktadır: kâr için çalışmaz. Yani, elde ettiği tüm gelirleri, yaratmak istediği değişime ve bu değişimden yararlananlara yöneliktir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar genellikle şirketlerden, bireylerden gelen yardım ve bağışlarla ya da fon sağlayıcılardan alınan hibelerle finanse edilir. Bu nedenle, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, zamanlarının çoğunu yardımlar, bağışlar ve hibeler için ikna edici nedenler oluşturmaya harcamalıdır.
Alternatif bir kaynak geliştirme modeli olan İktisadi İşletmeler, iyi bir iş planı ve modeliyle istikrarlı bir gelirin yanı sıra değişim yaratma nihai hedefine yaklaşmaya yardımcı olur. Bir iktisadi işletme sosyal, ekonomik veya çevresel bir amacı ilerleten bir mal veya hizmet satabilir.
İktisadi işletmeler bir iş modeli, bir tüketici tabanı ve gelir akışları ile ticari işletmeler gibi yapılandırılır. Bu gelir akışları, işletmenin sahibi olan derneğe geri dönebilir ve faaliyetlerinde kendi kendine yeterlilik yaratır.
Peki, iktisadi işletmelerde sürdürülebilirlik nasıl sağlanır, pazar araştırması nasıl yapılır, satılacak mal ya da hizmet nasıl belirlenir, iş planı ve gelir modelleri nasıl hazırlanır, tüm bunların iletişimi nasıl yürütülür? 401- Sosyal Fayda ve İktisadi İşletme dersi, bu soruların yanıtlarını tartışmak, öğrenmek ve pratik etmek için tasarlandı.
Yüz yüze yapılacak “401- Sosyal Fayda ve İktisadi İşletme” dersi için 3 gün ayırmanız yeterli. Bu yüz yüze eğitim 14-15-16 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bu dersin çevrimiçi destekleyici içeriklerini tamamlamak için bu linke tıklayınız.

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.