Ana içeriğe atla
Image
kaynak merkezi stgm
Share

STÖ Kaynak Merkezi'nde İki Yılda Neler Yaptık?

STGM olarak sivil toplum örgütleriyle  olan uzun süreli birlikteliğimizin ve deneyimimizin ürünü olan STÖ Kaynak Merkezi Projesi, STÖ'lerin örgütsel ve dijital kapasitelerini geliştirmek,  alandaki etkilerini artırmak ve varoluşlarını desteklemek üzere tasarlandı.

Örgütlerin ihtiyaç duyduğu konulara sivil toplum örgütleriyle birlikte çözüm ürettiğimiz, birlikte deneyimlediğimiz ve öğrendiğimiz üç yıllık projenin ilk iki yılında ekibimizle birlikte yüzlerce saat çalıştık, uzun uzun yollar kat ettik, Türkiye'nin farklı kentlerinde onlarca eğitimle yüzlerce örgütle buluştuk. 

Kapasite Güçlendirme Çalışmalarıyla Bini Aşkın Örgüte Destek Sunduk

STÖ Kaynak Merkezi'nin birinci yılında  dört yüzü aşkın örgütle kapasite güçlendirme ve dijital güçlendirme eğitimlerinde birlikte olduk, destek noktasında ise üç yüzü aşkın örgüte ihtiyaç duydukları başlıklarda teknik destek verdik.

İkinci yılda ise dört yüzü aşkın örgütle  kapasite güçlendirme ve dijital güçlendirme eğitimlerinde birlikte olduk, Destek Noktası ve AB Destek Birimi aracılığıyla yedi yüzü aşkın örgüte ihtiyaç duydukları başlıklarda destek sunduk.

STÖ Kaynak Merkezi olarak verdiğimiz eğitimler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

STGM Kaynak Merkezi

Sivil Alanı Akademi İle Buluşturduk

STÖ Kaynak Merkezi Projesinin önemli çalışma başlıklarından biri de sivil toplum aktörlerini bilimsel ve akademik alandaki paydaşlarıyla buluşturmak oldu. 2018'in Ekim ayında yola çıkan Sivil Toplum Okulu'nda (STOK) ilk yıl 22 ayrı örgütle çalıştık, projenin ikinci yılında ise farklı alanlarda çalışma yürüten 48 sivil toplum temsilcisi ile buluştuk.  

STÖ’lerin savunuculuk kapasitelerini geliştirmek ve politika yapım süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak amacıyla kurgulanan STOK'ta katılımcılar yedi farklı başlıkta üçer günlük periyotlarda uzmanlarla biraraya geldiler.

Destek Noktası Webinarlarıyla Her Ay Yayındaydık

STÖ Kaynak Merkezi'nde STÖ’lerin çalışma alanlarına giren başlıklarda uzmanları konuk ettiğimiz internet seminerlerinde ise iki yıl boyunca çocuk haklarından toplumsal cinsiyet eşitliğine, insan haklarından LGBTİ+ haklarına kadar farklı başlıkları STÖ'lerin çalışmalarına nasıl yerleştirebileceğini konuştuk

Her ayın son Perşembesi düzenlediğimiz STGM Destek Noktası webinarlar kayıtlarını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

STGM STÖ Kaynak Merkezi

Dünyadan ve Türkiye'den Fon Kaynakları STGM Bülteninde

STGM olarak örgütlerin çalışmalarına kaynak olabilmesi için her hafta dünyadan ve Türkiye'den çeşitli fon kaynaklarını tarıyoruz ve bunları Türkçe'ye çeviriyoruz. STÖ Kaynak Merkezi Projesi olarak da iki yıl içerisinde iki yüzü aşkın hibe duyurusu yayınladık ve bu duyuruları Türkiye'den ve dünyadan sivil toplum gündemini derlediğimiz haftalık bültenimizle aracılığıyla her hafta 14 binden fazla kişiye ulaştırdık.

Haftalık e-bültenimize buradan üye olabilirsiniz. 

Sivil Sesler Festivali'nde Türkiye'nin Sivil Sesleriyle Biraraya Geldik 

STÖ Kaynak Merkezi'nin ikinci yılında çeşitli sebeplerle ara vernek zorunda kaldığımız Sivil Sesler Festivali'ni de gerçekleştirdik. Uzun bir aradan sonra düzenlediğimiz festivalde Türkiye’nin dört bir yanında çalışma yürüten sivil toplum örgütleriyle buluştuk.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteğiyle düzenlenlediğimiz Sivil Sesler Festivali'ne iki yüz altmış sekiz örgüt katıldı, altı yüzden fazla sivil toplum aktörü bir araya geldi. 

65 kentten üç yüze yakın sivil toplum örgütünün katıldığı festivalde örgütler çeşitli atölyeler de düzenlediler. STÖ'ler festival aracılığıyla düzenledikleri atölyelerle hem çalışmalarını tanıttılar hem de yeni ortaklıkların ilk adımlarını attılar.

İlgili Eğitim
İlgili İçerikler