Ana içeriğe atla
Image
fon kaynakları 2
Share

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya

Güncelleme Tarihi
Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, faaliyetleri ile Almanya ve Türkiye arası öğrenci ve gençlik değişim projelerinin sayısını ve içeriğini geliştirmeyi hedeflemektedir.
Konu:
Fon Veren:
Vakıflar ve Bağımsız Kuruluşlar

Ülke

Türkiye ve Almanya

Kurum Hakkında 

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, bir program ofisi Almanya’da Düsseldorf’ta Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve ve Gençlik Bakanlığı binasında yer alan, diğer program ofisi ise Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında İstanbul’da bulunan, Stiftung Mercator inisiyatifinde kurulmuş kamu destekli bir sivil toplum girişimidir ve faaliyetleri ile Almanya ve Türkiye arası öğrenci ve gençlik değişim projelerinin sayısını ve içeriğini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Öncelikli Alanlar

Öğrenci ve gençlik değişimi, kültürel diyalog.

Başvuru Hakkında

Gençlik Köprüsü, somut programlarla ve mevcut girişimleri ön plana çıkararak Türkiye-Almanya karşılıklı değişim olanaklarını arttırmayı ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlenmesini amaçlamaktadır. 

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Türkiye ve Almanya’daki sivil toplum ve kamu kurumları ile ortaklıklar yaparak, değişim programlarına katılan gençlerin sayısını arttırmayı, bu alanda var olan her türlü imkana ait bilgiyi toplayarak ilgililerle paylaşmayı, ağları ve işbirliklerini güçlendirmeyi, Türkiye-Almanya arasındaki değişim programlarının kamuoyundaki görünürlüğünü arttırmayı ve ilave hibe olanakları oluşturmayı amaçlar. 

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, 1000 Euro ve 5000 Euro’luk iki ayrı hibe programı kapsamında; sivil toplum kuruluşlarının, devlet liselerinin ve devlet ve vakıf üniversitelerinin ve de gençlik merkezlerinin Almanya ile değişim içeren ve 12-30 yaş arasındaki gençleri kapsayan projelerine 5000 Euro’ya kadar hibe vermektedir. 

Ayrıca Robert Bosch Stiftung’un bir programı olan "Willkommen Türkei! Hoşgeldin Almanya! Almanya-Türkiye Öğrenci Değişimi Projeleri” programını da yürütmektedir ve bu kapsamda iki ülkeden liseler arasında değişim içeren projelere de hibe vermektedir. Bu program Türkiye'de Goethe-Institut İstanbul ile ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.

Hibe başvurusunda bulunabilmek için projenin, iki ülkeden de eşit sayıda genç katılımcının ya Almanya ya da Türkiye’de beraber gerçekleştirecekleri bir proje olması gerekmektedir ve projeye ait detaylı program ve finansman planı oluşturulmuş olmalıdır. 

Program web sitesinden detaylı bilgi almak ve veritabanına kayıt olmak mümkündür. Veritabanına kayıt yaptırdıktan sonra kayıt onaylanınca, hem Almanya’dan ortak kurum bulmak için kayıtlı kurumlar arasında araştırma yapılabilir, hem de zaten ortaklık kurulmuş olan bir kurum varsa, online başvuru formu doldurularak başvuru Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya'ya iletilebilir.  Program kapsamında Mikro Hibeler adlı 1000 Euroya kadar destek sağlayan bir araç da bulunmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi: https://www.jugendbruecke.de/index.php?id=1&L=1

İletişim

https://www.jugendbruecke.de/index.php?id=26&L=1

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Nisan 2024