Skip to main content
Image
kaynak merkezi
Share

STOK Öğrenme Platformu 400 ve 500'ler Yayında!

“Madem ki değişim istiyoruz, daha güçlü olmalıyız” mottosuyla hayata geçirdiğimiz ve beş bölümden oluşan öğrenme platformu STOK'un 400 ve 500'leri yayında!

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projemiz kapsamında hayata geçirdiğimiz ve Türkiye’de sivil toplum örgütleri için geliştirilen öğrenme platformu STOK'un son iki bölümü 400 - Büyüyen Örgütler ve 500 - Savunucu Örgütler başlığını taşıyor. 

STOK Dijital Öğrenme Platformu'nda ilk olarak 100 - Herkese Lazım Dersler, 200 - Herkes Plan Sever ve  300 - Herkes Dijital Sever yayınlanmıştı. 

Büyüyen Örgütler

Kurumsal kapasitesini daha ileri bir seviyeye taşımak, örgütü içinde yeni ve sürdürülebilir mekanizmalar kurmak isteyen örgütler için tasarlanan 400 - Büyüyen Örgütler başlığı 4 ayrı eğitimden oluşuyor.

Büyüyen Örgütler başlığındaki eğitimler, kurumsal ve sürdürülebilir sistemler kurmayı amaç edinmiş, kurumsallaşma süreçlerine ilgi duyan örgütler ve aktivistler için tasarlandı. 

Savunucu Örgütler

Kesişimsellik yaklaşımı temelinde tasarlanan ve farklı hak alanlarını kesişimsellik yaklaşımıyla yürüttüğü hak temelli çalışmalara ve örgüt yapısına yerleştirmek isteyen sivil toplum örgütleri için tasarlanan 500 - Savunucu Örgütler eğitimlerini sivil toplum aktivistleri, gönüllüler ve çalışanlar izleyebilir. 

4 başlıktan oluşan Savunucu Örgütler'de dersler şöyle; 

STOK Öğrenme Platformu Nedir?

STOK Türkiye’de sivil toplum örgütleri için geliştirilen ve kendi kendine öğrenme yöntemine dayalı çevrim içi öğrenme platformudur.

STOK’ta yer alan eğitimler sivil toplum örgütü üyelerinin, çalışanlarının, gönüllülerinin, destekçilerinin, takipçilerinin, aktivistlerinin aslında tüm meraklıların kendilerini geliştirmeleri için bir tasarlandı.  

STOK’taki derslerde sivil toplumun ülkemizde ve dünyadaki tarihsel gelişiminden, örgütlenmenin temellerine, planlamadan uygulamaya, savunuculuktan aktif katılıma kadar birçok konuda hazırlanmış eğitim materyalleri yer alıyor. Her bir eğitim birbirini takip eden 4 bölümden oluşuyor. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz konuyu seçip kolayca kayıt yapabiliyorsunuz. 

STOK Dijital Öğrenme Platformu'na buradan kaydolabilirsiniz. 

İlgili Eğitim