Ana içeriğe atla
Image
Stok savunucu
Share

Savunucu Örgütler

Yüz Yüze Buluşma
Genel Bilgi

Kesişimsellik yaklaşımıyla farklı hak alanlarını yürüttüğümüz çalışmalara yerleştirmek ve bu sayede savunuculuk kapasitemizi arttırarak, yaratmak istediğimiz değişim üzerindeki etkimizi güçlendirmek için gerekli olan temel bilgi ve beceriler ile ana akımlaştırma konusunda bize sunulan önerileri içselleştirmemiz amacıyla tasarlandı.

Savunucu Örgütler, 4 başlıktan oluşuyor. Her bir başlık birbirinden bağımsız ama bir o kadar da birbirini destekleyecek şekilde kurgulandı. 

Savunucu Örgütler katılımcıların sahadaki pratik deneyimleri ile akademik ve profesyonel bilgiyi birleştiren kapsamlı ve yapılandırılmış, 4 ay süren süren bir kapasite güçlendirme programı. Yaparak öğrenme ve yetişkin eğitimi yaklaşımına dayalı olarak örgütsel kapasitenin merkezinde yer alan konu ve kavramları deneyimleme ve üzerine düşünme fırsatı veriyor. 

Takvime al
Ne Öğreneceksiniz?
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile sivil alanda yürüttüğünüz çalışmalar arasındaki bağları göreceksiniz ve sürdürülebilir kalkınma çerçevesinin savunuculuk alanlarınız için nasıl olanaklar sunacağını tartışarak, keşfedeceksiniz. 
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini örgütlerinizin iç işleyişinde, yürüttüğünüz proje ve programlarda hayata geçirecek ve sürdürülebilir kılacak adımlar atabilmenize yönelik kapasitenizi güçlendireceksiniz.
  • Yürüttüğünüz çalışmalara Çocuk Hakları yaklaşımını yerleştirmek için Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan 4 temel ilkenin nasıl ele alınacağını, kesişimsellik bakış açısıyla hak ihlallerini izlemek için gerekli olan araçları ve mekanizmaları öğreneceksiniz.
  • Göç ve kalkınma bağlamında sivil toplum gündemine mültecilerin eklemlenmesi ve hak temelli çalışmalarda mültecilerin temsilinin sağlanması için Mülteci Haklarının ana akımlaştırılması süreçlerinde örgütünüzün kapasitesini güçlendireceksiniz.
Kimin için?

Farklı hak alanlarını kesişimsellik yaklaşımıyla yürüttüğü hak temelli çalışmalara ve örgüt yapısına yerleştirmek isteyen sivil toplum örgütleri için tasarlandı. Programı takip edebilmek için ele alınan konu başlıklarına ait herhangi bir temel bilgi ve beceriye ihtiyaç yok.

Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

Savunucu Örgütler yüz yüze programı için 4 ay boyunca, ayda 3 gün ayırmanız yeterli.

Nasıl Katılabilirsiniz?

Eğer Savunucu Örgütler’in yüz yüze programına katılmak istiyorsanız “Başvur” butonuna tıklamanız ve kayıt olmak için belirlenen adımları takip etmeniz yeterli. Başvurular 5 Eylül 2023 tarihinde açılacak. Son başvuru tarihi 1 Ekim 2023 Pazar Saat 23.59. 

Savunucu Örgütler yüz yüze eğitim programına başvurmadan önce bizim tavsiyemiz STOK Dijital Öğrenme Platformu’nda yer alan Savunucu Örgütler’e ait çevrim içi içerikleri tamamlamanız. Başvurunuzu yaptığınız sırada STOK Dijital Öğrenme Platformu’ndaki çevrim içi içerikleri bitirmiş olmanız size öncelik sağlayacaktır. 

Son başvuru tarihini takip eden 10 gün içinde başvuru değerlendirme süreci tamamlanacak ve başvurunuzla ilgili bir yanıt alacaksınız. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda temsil ettiğiniz örgütünüzün yönetim yapısından tüm programa örgütünüz adına katılımınızı desteklediklerini belirten bir “destek mektubu” isteneceğini de hatırlatalım. 

Eğer kendi öğrenme hızınızda, kendi belirlediğiniz zamanda ve yerde Savunucu Örgütler’i çevrim içi almak isterseniz, “Çevrim İçi butonuna tıklamanız ve kayıt olmak için belirlenen adımları takip etmeniz yeterli. 

Katılım Belgesi

Savunucu Örgütler programı sonunda adınıza düzenlenmiş, imzalı ve basılı bir “Katılım Belgesi” alacaksınız.

Takvime al
Eğitim Detayları
Konum

Ankara

Belge Türü
Katılım Belgesi
Dil
Türkçe
Takvim
Share
Image
YouTube Kanalı

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı

“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.

İlgili Eğitim